01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Παροιμίες λα 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

Στο προηγούμενο αφιέρωμά μας είδαμε μερικές βασικές γνώσεις σχετικά με τους σεισμούς και καταχωρήσαμε την διαπίστωση των επιστημόνων ότι τα τελευταία χρόνια οι μεγάλοι σεισμοί έχουν αυξηθεί σε συχνότητα σε όλο τον κόσμο. Εκείνο που θέλουμε με τη χάρη του Κυρίου να δούμε στην παρούσα αναφορά είναι την αιτία για την οποία επισυμβαίνει αυτή η αύξηση, τι μέλλει να γίνει και ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσει ο άνθρωπος απέναντι στο φαινόμενο αυτό που είναι τελικά μέρος ενός γενικότερου, σύνθετου προβλήματος.

Αναλύοντας το θέμα από την πλευρά των φυσικών επιστημών διακρίνεται από τις όλο και αυξανόμενες επιστημονικές αναφορές, ότι η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Ως τώρα γνωρίζαμε ότι οι σεισμοί είναι φυσικοί και δημιουργούνται από τη σύγκρουση των λιθοσφαιρικών πλακών από την κίνηση του υποκείμενου μάγματος της γης. Τώρα πλέον πρέπει να προβληματισθούμε, μήπως ορισμένοι σεισμοί είναι και αποτέλεσμα των ανθρώπινων επεμβάσεων επί της γης. Οι γεωλόγοι και οι σεισμολόγοι παραδέχονται ότι μπορούν να δημιουργηθούν σεισμοί από τις δραστηριότητες των ανθρώπων.

 

Κατ’αρχάς, η υπερθέρμανση του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το λιώσιμο των πάγων, έχει σαν αποτέλεσμα εκτάσεις που καλύπτονταν από πάγους να γίνονται ελαφρότερες και να ανασηκώνονται, όπως η Γροιλανδία, ενώ οι υδάτινες μάζες στους ωκεανούς να αυξάνονται και να αυξάνεται η πίεση στο βυθό των θαλασσών. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επηρεάσει τη σεισμικότητα και τις ηφαιστειακές εκρήξεις. Τον Απρίλιο του 2010 στο Λονδίνο, στη διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές, αρκετοί επιστήμονες ισχυρίσθηκαν ότι η αλλαγή του κλίματος θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σειρά από γεωλογικές καταστροφές. Άλλοι μηχανισμοί που φαίνεται ότι ενοχοποιούνται είναι η τεράστια εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη γη, με την έκχυση υγρών εντός της γης όπως συμβαίνει με τη διαδικασία εξαγωγής φυσικού αερίου από πετρώματα και με την εξαγωγή μεταλλευτικών προϊόντων. Η κατασκευή γιγαντιαίων φραγμάτων και τεχνητών λιμνών, με την επίδραση του τεράστιου βάρους νερού που συσσωρεύεται επίσης ενοχοποιείται, ενώ και οι υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων διαδραματίζουν κατά τους ειδικούς σημαντικό ρόλο στην αύξηση των μεγάλων σεισμών.

Μεταξύ των σημείων που θα προηγηθούν της δεύτερης έλευσης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η Αγία Γραφή αναφέρει και την αυξανόμενη σε ένταση και συχνότητα εμφάνιση “κατά τόπους μεγάλων σεισμών”. (Ματθαίος 24:7, Μάρκος 13:8, Λουκάς 21:11). Μάλιστα στο βιβλίο της Αποκάλυψης αναφέρεται “…σεισμός μέγας, οποίος δεν έγεινεν αφού οι άνθρωποι υπήρξαν επί της γης, τόσον πολλά μεγάλος σεισμός.. και αι πόλεις των εθνών έπεσον…και πάσα νήσος έφυγε και τα όρη δεν ευρέθησαν.” (Αποκάλυψη 16:18-20).

Η γη δεν ανήκει σε εμάς αλλά στο Θεό(ψαλμός 24), ο Οποίος έθεσε τον άνθρωπο οικονόμο επ’ αυτής.“Οι ουρανοί των ουρανών είναι του Κυρίου, την δε γην έδωκεν εις τους υιούς των ανθρώπων”(Ψαλ. 115:16). Είμαστε εξουσιοδοτημένοι από το Θεό και υπεύθυνοι ενώπιον Εκείνου να εργαζόμαστε και να φυλάμε τη φύση. Οι άνθρωποι όμως στην πλειονότητά τους αθέτησαν το Θείο νόμο και μία από τις συνέπειες είναι και η μόλυνση της φύσης: “Και η γη εμολύνθη υποκάτω των κατοίκων αυτής· διότι παρέβησαν τους νόμους, ήλλαξαν το διάταγμα, ηθέτησαν διαθήκην αιώνιον.” (Ησαίας 24:5). “τα θεμέλια της γης σείονται…η γη εκινήθη εις υπερβολήν… η γη θέλει κλονισθή εδώ και εκεί ως ο μεθύων και θέλει μετακινηθή ως καλύβη· και η ανομία αυτής θέλει βαρύνει επ' αυτήν”(Ησαίας 24:18-20).

Η πραγματική λοιπόν αιτία βρίσκεται στην αμαρτία ένεκα της οποίας και η “κτίσις υπετάχθη εις την ματαιότητα” και εις τη “δουλεία της φθοράς” (Ρωμαίους 8:20-21).

Ο Θεός όμως που πραγματικά αγαπά τον άνθρωπο πρόσφερε δια του Υιού Του Μονογενούς, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού τη μόνη και τέλεια θεραπεία. Πρόσφερε άφεση αμαρτιών και αιώνια ζωή σε κάθε άνθρωπο που μετανοεί και δέχεται δια της πίστεως τη θυσία του Χριστού και τελικά“νέους ουρανούς και νέαν γην” (Β Πέτρου 3:13) όπου θα κατοικεί η δικαιοσύνη του Θεού..

Ας δεχθούμε την αγάπη της αλήθειας, όσο είναι ακόμη καιρός.

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό