01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Παροιμίες λα 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

Στο βιβλίο του προφήτη Δανιήλ περίπου το 530 π.Χ. δίνεται μια εκπληκτική προφητεία για τις έσχατες ημέρες, που βλέπουμε να εκπληρώνεται στις ημέρες μας: “Και συ, Δανιήλ, έγκλεισον τους λόγους και σφράγισον το βιβλίον, έως του εσχάτου καιρού• τότε πολλοί θέλουσι περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή” (Δανιήλ 12:4).

Σήμερα ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει πολύ γρήγορα γύρω από τη γη και να ανιχνεύει τα βάθη του σύμπαντος με τα μεγάλα τηλεσκόπια. Έχει πλέον τη δυνατότητα να μπαίνει "στα βαθιά" της ύλης και να προσπαθεί να αναπαράγει το τι έγινε στην αρχή της Δημιουργίας όπως π.χ. γίνεται με τα πειράματα στο CERN, το Ευρωπαïκό κέντρο πυρηνικών δοκιμών.
Και κατ’αρχάς να πούμε ότι η εφευρετικότητα, η νόηση και η ευφυΐα είναι δοσμένα στον άνθρωπο από το Θεό. Ο Θεός είναι αυτός που δίνει τη σοφία και την επιστήμη στους ανθρώπους. (Γένεσις 1:26, 2:7).
Όταν όμως δόθηκε η προφητεία στο Δανιήλ τα πράγματα δεν έδειχναν  ότι θα είχαν αυτήν την εξέλιξη. Μια μικρή ανασκόπηση της ιστορίας των εφευρέσεων θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τη μεγάλη σημασία της προφητείας.
Από το 4.000 π.Χ. έως το 300 π.Χ.: Μέσα σε 37 αιώνες έγιναν 10 περίπου μεγάλες ανακαλύψεις – εφευρέσεις όπως η γραφή, ο τροχός, η φωτιά, το αλέτρι, το αλφάβητο κλπ.
Από το 300 π.Χ. έως το 900 μ.Χ.: Μέσα σε 12 αιώνες δεν έγινε καμία σημαντική ανακάλυψη. Γύρω στο 900 μ.Χ. εφευρίσκεται το πέταλο.
Από το 900 μ.Χ. έως το 1700 μ.Χ.: Έγιναν περίπου 25 μεγάλες ανακαλύψεις-εφευρέσεις μέσα σε μόλις 8 αιώνες. Για παράδειγμα, ο Γουτεμβέργιος ανακαλύπτει την τυπογραφία το 1450 μ.Χ.
Από το 1700 μ.Χ. έως το 1800 μ.Χ.: Μέσα σε έναν μόλις αιώνα έχουμε 14 σημαντικές ανακαλύψεις - εφευρέσεις! Για παράδειγμα, ο Βατ ανακαλύπτει την ατμομηχανή το 1769 μ.Χ.
Από το 1800 μ.Χ. έως το 1900 μ.Χ., μέσα σε μόλις έναν αιώνα έχουμε 30 σημαντικές ανακαλύψεις - εφευρέσεις! Ο Παστέρ ανακαλύπτει την παστερίωση το 1860 μ.Χ. Οι ακτίνες Χ ανακαλύπτονται το 1895, ενώ το ραδιόφωνο μόλις το 1896 μ.Χ.
Από το 1900 μ.Χ. έως σήμερα γίνεται πραγματική έκρηξη γνώσης. Για να καταλάβουμε πόσο παράδοξο είναι αυτό παραθέτουμε το εξής γεγονός.  Στα τέλη του 19ου αιώνα υπήρχε μια πληθώρα εφευρέσεων και ανακαλύψεων και είχε επέλθει ένα αίσθημα κορεσμού. Το 1899, ο διευθυντής της υπηρεσίας ευρεσιτεχνιών, Charles Duell, πρότεινε την κατάργηση της υπηρεσίας του διότι «Ό,τι  ήταν  δυνατόν  να  εφευρεθεί,  έχει  ήδη  εφευρεθεί» (Everything that can be Invented, has been Invented).
Και όμως από τότε κάθε χρόνο γίνονται 2-3 νέες ανακαλύψεις - εφευρέσεις, άλλες σημαντικότερες και άλλες λιγότερο σημαντικές. Εν τούτοις, όλες αφορούν πράγματα που δεν υπήρχαν τους προηγούμενους αιώνες (αντιβιοτικά, αεροπλάνο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ραντάρ, θεωρία σχετικότητας, ατομική ενέργεια, κατάκτηση διαστήματος, τρανζίστορ, DNA, λέιζερ, internet, ασύρματη δικτύωση, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές προσωπικοί & φορητοί κλπ.)
Μιλάμε λοιπόν για μια πραγματική έκρηξη γνώσης. Άλλωστε, όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση βλέπουν πόσο έχει αυξηθεί ο όγκος της διδακτέας ύλης σε σχέση με παλαιότερα. Και αναφερόμαστε σε πράγματα τα οποία 1-2 γενιές παλαιότερα (οι παππούδες μας) δεν μπορούσαν καν να φανταστούν ότι η τεχνολογία θα έφθανε μέχρι αυτό το σημείο.
Και όμως παρά την τεράστια αύξηση της γνώσης τα πράγματα στον κόσμο δεν είναι καλύτερα, αντιθέτως μάλιστα. Η φτώχεια και η πείνα θερίζουν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, οι ασθένειες είναι ανεξέλεγκτες, οι πόλεμοι και η εγκληματικότητα είναι εκτός ελέγχου, ενώ η κατάθλιψη τείνει να αποτελέσει την πρώτη αιτία θανάτου στις Δυτικού τύπου κοινωνίες.
 Και τούτο οφείλεται στο ότι η γνώση αυτή δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τον άνθρωπο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το Λόγο του Θεού.
Τα σημεία των εσχάτων ημερών έχουν εκπληρωθεί και φωνάζουν ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός έρχεται να παραλάβει την εκκλησία Του.
Ας πάμε κοντά Του όσο ακόμη έχουμε καιρό

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό