01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Παροιμίες λα 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

 

Όλοι θα θέλαμε να είμαστε νέοι. Να μπορούσαμε να έλθουμε στην εποχή της νεότητας, να γυρίσει πίσω η ηλικία μας. Αυτό όμως δε γίνεται. Είναι κάτι που είναι αντίθετο στους φυσικούς νόμους.
Όταν ο ηλικιωμένος άρχοντας των Ιουδαίων, ο Νικόδημος, πήγε «δια νυκτός» εις
τον Κύριον Ιησού Χριστό, προφανώς τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να κληρονομήσει την αιώνια βασιλεία.
Ο Κύριος του έκανε μια αποκάλυψη. «Πρέπει να γεννηθείς άνωθεν. Εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν, δε δύναται να ιδεί την βασιλεία των ουρανών.» Ιωάννης γ:3.
Η απορία του Νικόδημου ήταν εύλογη: «Πως μπορώ να ξαναγεννηθώ Κύριε; Να μπω στην κοιλιά της μητέρας μου πάλι»; Ο Κύριος του εξήγησε: «Το γεγεννημένο εκ της σαρκός είναι σαρξ και το γεγεννημένο εκ του Πατρός είναι πνεύμα». Δεν σου λέω να γεννηθεί η σάρκα σου πάλι. Αυτό δεν θα ωφελούσε τίποτα. Σου λέω, ο εσωτερικός άνθρωπος να γίνει νέος και να αρχίσεις να ζεις μια νέα ζωή.

Ενώ πρώτα ζούσες μια ζωή γεμάτη αμαρτία, μελαγχολία, ανησυχία και αντιπάθειες, στην νέα σου ζωή θα ζεις γεμάτος χαρά, αγάπη και ειρήνη. Μια πορεία ανοδική ακολουθώντας τα χνάρια του Κυρίου μας, αγωνιζόμενος τον καλό αγώνα της πίστεως.
«Πως θέλει γίνει τούτο»; ρωτάει ο Νικόδημος. Και ο Κύριος του εξηγεί: «Ο άνεμος όπου θέλει πνέει και τη φωνήν αυτού ακούεις, αλλά δεν γνωρίζεις πόθεν έρχεται και που υπάγει». Έτσι γίνεται και η αναγέννηση δια του Αγίου Πνεύματος.
Ο Νικόδημος ήταν γέρος, όπως ο ίδιος είπε. Όμως με τη Χάρη του Θεού και τη δική μας διάθεση μπορεί να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Να αρχίσουμε μια νέα ζωή. Γεμάτη από τους γλυκύτατους καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Να αρχίσουμε να γράφουμε νέες σελίδες στη ζωή μας, σε μια νέα ζωή, ευλογημένη και χαρούμενη.
Πραγματική αγάπη χαρά και ειρήνη (τι άλλο θέλει κανείς;) θα γεύεσαι μέσα στο άγιο αλλά ανηφορικό δρόμο του Ουρανού και το χέρι του Θεού θα σε οδηγεί από ευλογία σε ευλογία.
Στην Καινή Διαθήκη βλέπουμε ανθρώπους, οι οποίοι ήταν μέσα στην αμαρτία και την ταλαιπωρία και όταν με τη δύναμη του Κυρίου άλλαξαν, άλλαξε και το περιβάλλον τους, που επηρεάστηκε από την αλλαγή τους.
Ο πρώτος και καλύτερος είναι ο Σαούλ, ο μεγάλος διώκτης των χριστιανών, ο οποίος «έπνεε μένεα» εναντίον του Χριστού και όταν ο πρωτομάρτυρας Στέφανος ελιθοβολείτο, συνεργάσθηκε με τους φονείς.
Κάποια ημέρα όμως του φανερώθηκε ο Ιησούς Χριστός και του άλλαξε τη ζωή τελείως και τον έκανε νέο άνθρωπο. Από τότε τον ονόμαζαν Παύλο, ο γνωστός και μεγάλος απόστολος των εθνών. Έζησε μια ζωή γεμάτη από πνευματικές ευλογίες και αγωνίστηκε σταθερά γεμάτος ειρήνη και χάρη στην καρδιά του, σε μια νέα ζωή. Πέθανε με μαρτυρικό θάνατο αποδεικνύοντας, ότι είναι τόσο όμορφη και γλυκεία η χριστιανική ζωή που κανείς αξίζει ακόμη και να πεθάνει γι’ αυτό.
Η Μαρία η Μαγδαληνή, μια γυναίκα με επτά δαιμόνια, έγινε αγνή και αφιερώθηκε στο μεγάλο έργο του Ιησού Χριστού, έγινε νέος άνθρωπος.
Ο Σίμων, πίστεψε στον Ιησού Χριστό και ομολόγησε ότι Αυτός είναι ο Υιός του Θεού του ζώντος. Άλλαξε η ζωή του και μετονομάσθηκε Πέτρος, έγινε ένας νέος άνθρωπος και κήρυξε το Χριστό και ομολόγησε τα μεγαλεία Του και τα θαύματά Του.
Ο Ιησούς Χριστός αλλάζει την ζωή του κάθε ανθρώπου, οσοδήποτε αμαρτωλή και αν είναι και κάνει νέο τον άνθρωπο.
Κορινθίους Β' 5:17 «Όθεν εάν τις ήναι εν Χριστώ είναι νέον κτίσμα• τα αρχαία παρήλθον, ιδού, τα πάντα έγειναν νέα».  

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό