Ο Ιώβ λέει: «Δεν είναι εκστρατεία ο βίος του ανθρώπου επί της γης; Αι ημέραι αυτού ως μισθωτού;» Ιώβ ζ:1. Εκστρατεία η ζωή του ανθρώπου. Ξεκινάει να πάει σ’ ένα πόλεμο εναντίον πολυάριθμων εχθρών. Από μικρό παιδί αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή υγιής και να μεγαλώσει. Κάνει δίαιτες, πίνει φάρμακα, λαβαίνει προφυλάξεις, τρώει επιλεκτικά, προσπαθεί να αποκτήσει ανάστημα και βάρος. Στη συνέχεια προσπαθεί να εξασφαλίσει μια εργασία μαθαίνοντας μια τέχνη ή σπουδάζοντας πολλά πράγματα. Αγωνίζεται, τρέχει, κουράζεται, ξενυχτάει και τελικά πετυχαίνει και βρίσκει κάποια δουλειά.

Ευχαριστημένος για την μέχρι αυτή τη στιγμή επιτυχία του, παντρεύεται και κάνει οικογένεια. Ο ίδιος αγώνας αρχίζει με τα παιδιά του. Να ζήσουν, να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν, να αποκατασταθούν.

 

Φθάνουν τα έτη της μεγάλης ηλικίας και ανακαλύπτει ότι δεν έχει τις δυνάμεις που είχε. Αρχίζει τώρα ο αγώνας της συντήρησης για την επιβίωση. Ανακαλύπτει ότι για να διαβάσει, χρειάζονται γυαλιά, η πίεση λίγο τσιμπάει και οι εξετάσεις του αίματος όλο και κάτι παρουσιάζουν. Πρώτη η χοληστερίνη ειδοποιεί ότι χρειάζεται λίγο δίαιτα. Όταν ανεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού, λίγο λαχανιάζει. Αρχίζουν τα πρώτα συμπτώματα των γηρατειών. «Δίαιτα», λέει ο γιατρός. Του δίνει και ένα διαιτολόγιο και ο άνθρωπος βάσει αυτού, κανονίζει το φαγητό του. Εκείνο τον πειράζει, το άλλο τον βλάπτει, ένα άλλο απαγορεύεται εντελώς. Και έτσι ο άνθρωπος πάλι πολεμάει να ζήσει.

 

Εκστρατεία η ζωή του ανθρώπου εναντίον πολλών εχθρών. Πολεμάει να ζήσει κι όμως το ξέρει καλά ότι τελικά θα πεθάνει. Μερικοί θέλουν να πεθάνουν ένδοξα. Να γράψει η ιστορία το όνομά τους. Άλλη ματαιοπονία και τούτη. Πού πας φίλε; Αναρωτήθηκες τι θα γίνεις μετά το θάνατό σου; Εκεί θα αντικρίσεις μια άλλη πραγματικότητα. Δεν θα έχεις τα πλούτη που έχεις σε τούτη τη ζωή. Δεν θα είσαι αφεντικό, δεν θα έχεις καμία ιδιοκτησία, δεν θα ισχύουν τα δικαιολογητικά, ούτε θα υπάρχει δικηγόρος για να σε υπερασπίσει. Τότε μπροστά στο Θεό με ανοιχτά χαρτιά, θα απολογηθείς για τις αδικίες που έκανες, για τις παραβάσεις, για τη σκληρότητά σου απέναντι στους φτωχούς ανθρώπους, για τη σαρκολατρεία σου, που έγινε σκοπός της ζωής σου. Ο Θεός δεν είναι κακός, αλλά δίκαιος και δεν μπορεί να αθωώσει τον ασεβή.

 

«Ο Θεός είναι αγάπη» και την αγάπη Του την έδειξε στέλνοντας τον Υιόν Του το Μονογενή, τον Ιησού Χριστό εδώ στη γη να φέρει την αλήθεια του Ευαγγελίου και να πληρώσει για της αμαρτίες μας, ώστε να εξαγοράσει κάθε ποινή που εκκρεμούσε εναντίον κάθε ανθρώπου, «ώστε να μην απωλεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχει ζωήν αιώνιον». Τη Σωτηρία Του μπορεί κάθε άνθρωπος να τη λάβει όσο ζει σε τούτη τη ζωή, εάν πιστέψει στο Χριστό και ακολουθήσει το Ευαγγέλιό Του.

 

Θα μου πείτε, είναι τόσο κακός ο Θεός ώστε για μια αμαρτία μικρή ή μεγαλύτερη, να με καταδικάσει σε αιώνια τιμωρία; Ο Θεός δεν είναι κακός. Ο Θεός είναι καλός και μάλιστα είναι αγάπη. Τι μπορεί να κάνει όμως σ’ ένα άνθρωπο που είναι αμετανόητος για τις αμαρτίες του; Άρα κρατάει το θάνατο πάνω του; Μπορεί να τον βάλει στη Βασιλεία των Ουρανών; Μπορεί να αναμιχθεί η ζωή με το θάνατο; Εμείς μπορούμε να αναμείξουμε το καθαρό μέλι, με βρώμικο που περιέχει μέσα ακάθαρτα στοιχεία; Δε θα χαλούσε και το καθαρό;

 

Ο άνθρωπος που ρίχνεται στην αμαρτία και είναι αμετανόητος και ασταμάτητος, γεύεται από τώρα τον θάνατο τον οποίο και μέλει να κληρονομήσει, γιατί «ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος». Αν έχει μέσα του ίχνος ελέγχου, οπωσδήποτε μετανοεί κάποια στιγμή σαν τον άσωτο γιό και γυρίζει προς το Θεό, επιστρέφει στον οίκο του πατέρα και σώζεται. Αν όμως συνεχίζει στο δρόμο της απώλειας και πολλές φορές διακηρύττει και ότι δεν υπάρχει Θεός ή ότι “ο Θεός δεν είναι κακός να με στείλει με το διάβολο στην αιώνια τιμωρία”, τότε τι μπορεί να κάνει ο Θεός; Δεν είναι απλώς οι πράξεις του αμετανόητου αμαρτωλού που κάνουν τη σωτηρία του αδύνατη, αλλά ότι ο ίδιος δεν θέλει τη ζωή, ότι ενώ είναι μέσα του σάπιος δεν θέλει καμία θεραπεία. Όταν σπάμε καρύδια, τα βλέπουμε όλα ίδια εξωτερικά. Μερικά όμως είναι μέσα κατάμαυρα, σάπια και πολλές φορές με σκουλήκια. Μπορεί κανείς να τα φάει; Σε τι χρησιμεύουν;

 

Αγαπητέ φίλε, πίστεψε στον Ιησού Χριστό, μετανόησε και ακολούθησέ Τον, ώστε η εκστρατεία της ζωής σου να έχει έναν αιώνιο στόχο και σκοπό. Γνώριζε ότι καμία αμαρτία δεν είναι ασυγχώρητη όταν πιστέψουμε και μετανοήσουμε. Ειδεμή κοίτα πού πας…

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό