01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Παροιμίες λα 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

 

Στη «χριστιανική» κοινωνία που ζούμε και διακηρύττουμε ότι δεν είμαστε άθεοι, αλλά χριστιανοί, και καυχόμαστε μάλιστα ασυστόλως, μαζί με χίλιες δύο αντιχριστιανικές συνήθειες, ήθη και έθιμα, όπως είναι τα καρναβάλια, η χαρτοπαιξία της πρωτοχρονιάς και άλλα τέτοια, έχουμε δημιουργήσει και το μύθο της Άη Βασίλη.

Μύθος για παιχνίδια και εξαπάτηση των μικρών παιδιών, τα οποία έχουν πλήρη άγνοια και εμπιστεύονται απόλυτα, στην ειλικρίνεια των γονέων τους, οι οποίοι είναι «χριστιανοί» και ακολουθούν «χριστιανικές παραδόσεις».
Τους διηγούνται λοιπόν για τον Άη Βασίλη, πράγματα και θαύματα, τα οποία όλα είναι ψεύτικα και φανταστικά και τους τάζουν ότι ο Άη Βασίλης θα τους φέρει ό,τι του ζητήσουν.
Βεβαίως τα παιδιά όσο είναι μικρά κάνουν πολλά ψεύτικα όνειρα και δεν είναι εις θέση να καταλάβουν ότι τα παιχνίδια που βρήκαν στο μαξιλάρι τους, δεν τα έφερε κανένας Άγιος Βασίλης, αλλά ο πατέρας τους και η μητέρα τους. Όταν όμως μεγαλώσουν, τότε ανακαλύπτουν ότι οι μεγάλοι τους έπαιξαν ένα ψεύτικο παιχνίδι, που το πήραν από την παράδοση και δε θέλησαν ποτέ να το απαρνηθούν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Θα μου πείτε: «δεν υπήρξε ο Άγιος Βασίλης;». Βεβαίως και υπήρξε και ήταν άγιος και σοφός και πολύ φιλάνθρωπος. Ήταν και είναι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο ο Άγιος Βασίλης και υπάρχουν και ωραία και σοφά συγγράμματά του, για πολλά θέματα.
Είναι σωστό εμείς να τον διαπομπεύουμε με το χειρότερο τρόπο και να τον κάνουμε αντικείμενο μυθολογίας και ψευδολογίας;
Πού καταντάνε τα παιδιά μας όταν αργότερα ενηλικιώνονται και ανακαλύπτουν ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν ένα ψεύτικο παραμύθι, για να ξεγελάνε τα παιδάκια; Καταντάνε στην απιστία προς το Θεό και στην δυσπιστία προς τους γονείς. Ποιος ο λόγος να λέμε στα παιδιά μας ότι απόψε θα έλθει ο Άγιος Βασίλης και θα σας φέρει ό,τι του ζητήσετε;
Δεν μπορούμε να τους πούμε ότι ο μπαμπάς και η μαμά θα πάνε να σας αγοράσουν παιχνίδια και να προσευχόσαστε να είναι καλά να δουλεύουν και να σας φέρνουν πράγματα και ρούχα και φαγητά;
Στις ξένες χώρες βέβαια δεν τον λένε Άγιο Βασίλη, αλλά «Σαν Νίκλας», δηλαδή «Άγιος Νικόλας». Το αποτέλεσμα βεβαίως είναι το ίδιο, με συνέπεια να σχηματίζουν τα παιδιά μέσα τους την πεποίθηση ότι αυτά που διδάσκει η χριστιανική εκκλησία είναι μυθολογία και όχι φως και αλήθεια.
Η αλήθεια είναι ότι καμία χριστιανική εκκλησία δεν βάζει το ομοίωμα αυτό του Αγίου Βασίλη, ούτε στην πόρτα της, που σημαίνει ότι όλες αποδοκιμάζουν αυτή τη συμπαιγνία των εμπόρων και των γονέων.
Πρέπει να λέμε στα παιδιά μας όλη την αλήθεια, όχι μόνο για τον Άγιο Βασίλη, αλλά για κάθε ζήτημα και κάθε πρόβλημα. Δεν πρέπει ποτέ να μας πιάνουν τα παιδιά μας, ψεύτες και αναξιόπιστους. Έχουμε καταστραφεί από αυτά τα ήθη και τα έθιμα και τις ψεύτικες παραδόσεις που έχουν δημιουργήσει και με τις οποίες έχουμε απομακρυνθεί από το Λόγο του Θεού, το Ευαγγέλιο του Χριστού, που είναι η μόνη και απόλυτη αλήθεια με την οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας και όλη την πατρίδα μας.
Όλες οι δεισιδαιμονίες, οι προκαταλήψεις και ειδωλολατρικές συνήθειες απορρίπτονται από το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Φαντάσματα, καλικάντζαροι, βρικόλακες, αερικά και άλλα τέτοια που μας κληροδότησαν διάφορες αιρέσεις, καταδικάζονται από το Λόγο του Θεού. Γούρικες κρεμμύδες, πέταλα και ρόδια που σπάνε την Πρωτοχρονιά, θεωρούνται ειδωλολατρικές συνήθειες και τίποτα άλλο.
Ευχόμαστε σε όλους καλή λευτεριά από όλα αυτά τα ψεύτικα και ειδωλολατρικά έθιμα.

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό