01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΜΗ ΚΑΥΧΑΣΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΡΙΟΝ ΗΜΕΡΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΥΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Η ΗΜΕΡΑ

Παροιμίες κζ 1

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

Ο Ηρώδης ένας τοπικός βασιλιάς διορισμένος από τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία για να επιβάλλει το νόμο στην περιοχή της Ιουδαίας κατά βούληση, άκουσε ότι ήλθαν μάγοι από την ανατολή και ρωτούσαν που γεννήθηκε ο βασιλιάς των Ιουδαίων.

Το Ευαγγέλιο περιγράφει την τρομάρα του. «Ακούσας ο βασιλεύς Ηρώδης, εταράχθη και πάσα Ιεροσόλυμα μετ’ αυτού».

Η ταραχή του Ηρώδη μεταδόθηκε σε όλη την πόλη των Ιεροσολύμων, διότι ο Ηρώδης τρόμαξε πολύ και μετέδωσε την ταραχή του σε όλους.

Κάλεσε τους γραμματείς και αρχιερείς του λαού και ρώτησε τι γράφει η Αγία Γραφή για τη γέννηση του μεγάλου βασιλέως. Εκείνοι, καλοί γνώστες των Γραφών, αλλά και τελείως αδιάφοροι για τον ερχομό του Μεσσία, τον ενημέρωσαν εν ψυχρώ. «Εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας, διότι ούτως είναι γεγραμμένο δια του προφήτου: Και συ Βηθλεέμ, γη Ιούδα, δεν είσαι ουδόλως ελαχίστη μεταξύ των ηγεμόνων του Ιούδα, διότι εκ σου θέλει εξέλθει ηγούμενος, όστις θέλει ποιμάνει τον λαόν μου τον Ισραήλ». Ματθαίος β:5-7

Για να βεβαιωθεί ακριβώς για την ημερομηνία της γέννησης του Χριστού, κάλεσε τους μάγους κρυφά και εξακρίβωσε πότε εμφανίσθηκε ο αστέρας που τους οδήγησε μέχρι την πόλη Ιερουσαλήμ.
Τους είπε λοιπόν: «Πηγαίνετε και εξετάστε πού γεννήθηκε ο βασιλιάς των Ιουδαίων και όταν τον βρείτε, ελάτε πάλι να μου πείτε πού είναι, για να πάω κι εγώ να τον προσκυνήσω».
Ο Ηρώδης λοιπόν πονηρά σκεπτόμενος, εξακρίβωσε ότι ο γεννηθείς βασιλιάς των Ιουδαίων θα έπρεπε να είναι μέχρι δύο ετών.
Βεβαίως οι μάγοι δεν επέστρεψαν πάλι στον Ηρώδη, διότι ο Θεός τους φανέρωσε να μην επιστρέψουν από τον ίδιο δρόμο.
Ο Ηρώδης, όταν είδε ότι οι μάγοι δε γύρισαν πίσω να τον πληροφορήσουν, το θεώρησε εμπαιγμό και θύμωσε πολύ, έγινε έξω φρενών και έστειλε στρατιώτες με τη διαταγή να σφάξουν όλα τα παιδιά από δύο ετών και κάτω στη Βηθλεέμ.
Πάντοτε ακούγαμε διάφορους αριθμούς των σφαγέντων παιδιών. Κάποτε λέγανε πέντε χιλιάδες παιδιά και άλλοτε δέκα χιλιάδες. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά που ζούσαν στη Βηθλεέμ από δύο ετών και κάτω δεν ήταν περισσότερα από είκοσι έως είκοσι πέντε.
Αυτό βέβαια συνάγεται από επιστημονική μελέτη με τις συνηθισμένες στατιστικές. Η Βηθλεέμ ήταν μια κωμόπολη με δύο χιλιάδες κατοίκους. Σε μια πόλη με πληθυσμό δύο χιλιάδων, γνωρίζουμε όλοι βάσει των στατιστικών ότι τα παιδιά που ζουν σ’ αυτή, δύο ετών και κάτω, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα είκοσι με είκοσι πέντε.
Αυτό βεβαίως φανερώνει ότι δεν έχει σημασία πόσα παιδιά σκότωσε ο Ηρώδης, αλλά ότι η καρδιά του και η ψυχή του, μπροστά στη δόξα του και το συμφέρον του δε δίστασε να σκοτώσει όλα τα αθώα παιδιά μέχρι δύο ετών για να διατηρήσει τη βασιλεία του.
Πού είναι τώρα ο Ηρώδης; Τι έγινε η βασιλεία του; Πού πήγαν οι δόξες του; Όλα καταστράφηκαν και τώρα ο Ηρώδης είναι υπόδικος και περιμένει να κριθεί από το Δίκαιο κριτή, τον Ουράνιο Θεό Πατέρα.
Τι θα απολογηθεί; Πώς θα δικαιολογήσει το έγκλημά του; Αυτός νόμιζε ότι μπορούσε να εξοντώσει το Χριστό και να μείνει βασιλιάς. Έως πότε; Πάνε όλα καταστράφηκαν, και η βασιλεία του και τα υπάρχοντά του και οι δόξες του και η ζωή του.

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό