01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Παροιμίες λα 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να σωθούν είτε ενσυνείδητα, είτε υποσυνείδητα, είτε πιστεύουν σε μία αιώνια βασιλεία, είτε δεν πιστεύουν. Όλοι αισθάνονται ότι έχουν ανάγκη από μία αλλαγή στη ζωή τους, που θα τους οδηγήσει στη γαλήνη της ψυχής, στη χαρά του πνεύματος και στην αιώνια αγάπη.

Όλοι οι θρησκευόμενοι οι οποίοι έχουν άγνοια του Ευαγγελίου και επομένως άγνοια του έργου του Ιησού Χριστού συνιστούν καλά έργα. Αγαθοεργίες. Μάλιστα προβάλλουν πολλές φορές τις δέκα εντολές του Μωυσή.
Οι δέκα εντολές όμως υπήρχαν πριν έλθει ο Χριστός στον κόσμο και προ του Ευαγγελίου και αν μπορούσε ο άνθρωπος να σωθεί με τις δέκα εντολές, δε θα ερχόταν ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός στον κόσμο, να διδάξει το Ευαγγέλιο και να σταυρωθεί για τις αμαρτίες μας.
Με τις δέκα εντολές που είχε δώσει ο Μωυσής στον Εβραϊκό λαό πριν εκατοντάδες χρόνια, κανείς δεν μπόρεσε να σωθεί ούτε κανείς μπόρεσε να ομολογήσει ότι έλαβε ζωή αιώνια και αιώνια σωτηρία.
Σήμερα όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί και πρέπει να εξιλεωθούν, να λάβουν συγχώρηση και άφεση αμαρτιών.
Πώς όμως; Κάνοντας μόνο αγαθοεργίες; Οι αγαθοεργίες σβήνουν την αμαρτία; Εάν κάποιος έχει κάνει μια αξιόποινη πράξη και παρουσιαστεί στο δικαστήριο και ισχυριστεί ότι είναι καλός άνθρωπος διότι κάνει ελεημοσύνες και καλά έργα; Το έγκλημα που έχει κάνει δε θα τιμωρηθεί; Ο δικαστής που δικάζει, λαβαίνει υπόψη τον έντιμο βίο, αλλά δεν πείθεται να αθωώσει τον κατηγορούμενο για το έγκλημά του.
Ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να μετανοήσει και να λάβει τη συγχώρηση από τον Δίκαιο κριτή και αυτή θα τη λάβει, όταν πιστέψει στο έργο το οποίο έκανε ο Χριστός με το σταυρικό Του θάνατο. «Αυτός ετραυματίσθη δια τας παραβάσεις ημών, εταλαιπωρήθη δια τας ανομίας ημών. Η τιμωρία, ήτις έφερε την ειρήνη ημών, ήτο επ’ Αυτόν». Ησαΐας νγ:5
Καμία αγαθοεργία δεν μπορεί να μας απαλλάξει από το κατηγορητήριο των αμαρτιών μας, παρά μόνο η θυσία του Ιησού Χριστού «ως αμνού αμώμου και ασπίλου».
Οι Εβραίοι στην Παλαιά Διαθήκη συνεχώς πρόσφεραν αρνιά στον ναό του Σολομώντος, αλλά ποτέ δε σώθηκαν. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να μετανοήσουμε , να εκζητήσουμε ταπεινά το Κύριο για να έρθουν καιροί αναψυχής.Καμία προσφορά δεν σώζει. Κανένα τάμα δεν ζητάει ο Θεός παρά μόνο την πίστη μας στον Ιησού Χριστό.
«Κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι δια της πίστεως και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον, ουχί εξ’ έργων, δια να μην καυχηθή τις», Εφεσίους β:8-9
Και ο απόστολος Πέτρος κηρύττει; «Εξεύροντες ότι δεν ελυτρώθητε από της ματαίας πατροπαραδότου διαγωγής υμών δια φθαρτών αργυρίου ή χρυσίου, αλλά δια του τιμίου αίματος του Χριστού ως αμνού αμώμου και ασπίλου». Α’ Πέτρου α:18,19
Στη συνέχεια βέβαια το αναγεννημένο παιδί του Θεού σαν αποτέλεσμα της σωτηρίας που η Χάρη του Θεού επρόσφερε κάνει καρπούς αξίους της μετανοίας ,(Ματθ γ:8) γίνεται ζηλωτής καλών έργων (Τίτος β:14) γιατί γνωρίζει ότι η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή (Ιάκωβος β:17) και η ζωή του είναι γεμάτη από καλά έργα και ελεημοσύνες όπως ο Κορνήλιος, η Δορκάδα, ο απόστολος Παύλος (Πράξεις κδ:17) και όλοι οι άγιοι άνθρωποι του Θεού.

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό