01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Παροιμίες λα 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

 Σε κανένα σημείο του Λόγου του Θεού δεν αναφέρεται ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι δύσκολο να το καταλάβουμε και προ παντός δύσκολο να το εκτελέσουμε.

Για να είμαστε ειλικρινά εξηγημένοι, το Ευαγγέλιο του Χριστού περιέχει όλη τη διδασκαλία της χριστιανικής πίστης και συνιστά μια φυσιολογική ζωή του κάθε ανθρώπου για να ζήσει ευτυχισμένος επάνω στη γη και να περιμένει μια ευλογημένη ζωή στην αιωνιότητα την οποία αποκαλύπτει.

Τα διάφορα χριστιανικά δόγματα εγκατέλειψαν την υγιαίνουσα διδασκαλία του Ευαγγελίου, έφτιαξαν δικά τους καταστατικά και ανθρώπινα εντάλματα τα οποία είναι άσχετα προς το Ευαγγέλιο και πολλές φορές αντίθετα. Απαγορεύουν π.χ. ορισμένα φαγητά τελείως, βασιζόμενα στο νόμο του Μωυσή και δεν επιτρέπουν στα μέλη τους να τρώνε χοιρινό κρέας, ψάρια χωρίς λέπια, καλαμαράκια, κουνέλια, λαγούς και άλλα σύμφωνα με το νόμο του Μωυσή.
Το Ευαγγέλιο όμως του Ιησού Χριστού γράφει: "Τα εισερχόμενα που τρώει ο άνθρωπος, δεν τον μολύνουν, διότι δεν πηγαίνουν στην καρδιά, αλλά στην κοιλιά". Ο απόστολος Παύλος συνιστά: "Παν ότι πωλείται εν τω μακελείω τρώγεται, ουδέν εξετάζοντες δια την συνείδησιν". Στην Καινή Διαθήκη λοιπόν καταργείται τελείως η διάκριση των φαγητών.
Άλλες χριστιανικές εκκλησίες συνιστούν στα μέλη τους να βασανίζουν το σώμα τους για να εξαγνισθούν και να κληρονομήσουν την αιώνια βασιλεία.
Ο Λόγος όμως του Θεού φανερώνει ότι το σώμα του αγίου και πιστού ανθρώπου είναι "ναός του Θεού, διότι το Πνεύμα το Άγιο κατοικεί σ' αυτό" και καταλήγει: "Όστις φθείρει το σώμα του, που είναι ναός του Θεού, θέλει φθείρει αυτόν ο Θεός".
Ο εξαγνισμός του πιστού και η απαλλαγή του από το φρόνημα της σαρκός δεν γίνεται με βασανιστήρια, αλλά δια του Πνεύματος του Αγίου. "Αν περιπατείτε κατά το Πνεύμα, θέλετε θανατώνει τας πράξεις της σαρκός".
Για να μην πολυλογούμε όμως, πρέπει να τονίσουμε ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού, η Καινή Διαθήκη, είναι πολύ απλό να το καταλάβουμε, διότι είναι γραμμένο με απλότητα και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός εξηγούσε όλες τις παραβολές και η διδασκαλία Του ήταν πολύ απλή και σαφής.
Η δε εκτέλεση του Ευαγγελίου δεν είναι καθόλου δύσκολη στη σύγχρονη ζωή, διότι δε συνιστά στον άνθρωπο άπιαστα πράγματα ούτε ακατόρθωτα, αλλά ανθρώπινα και απλά για μια ευτυχισμένη επίγεια ζωή και μια ζωντανή ελπίδα για τον ουρανό.
Ο Κύριός μας τόνισε: "Αι εντολαί αι ιδικαί μου βαρείαι δεν είναι". Ο Ιωάννης στην επιστολή του τονίζει: "Διότι αύτη είναι η αγάπη του Θεού, το να φυλάττωμεν τας εντολάς αυτού και αι εντολαί Αυτού βαρείαι δεν είναι". Α' Ιωάννου εʼ:3
Τι μας συνιστά το Ευαγγέλιο; Να γίνουμε ασκητές; Να φύγουμε από τον κόσμο και να ζήσουμε χωρίς να βλέπουμε ανθρώπους σε μια ερημιά ή σε ένα βουνό; Να μην τρώμε "κρέας και οψάριον" Τετάρτη και Παρασκευή; Να κάνουμε πενήντα μετάνοιες κάθε βράδυ; Να προσφέρουμε προσφορές και τάματα; Να κάνουμε παρακλήσεις και σαρανταλείτουργα για να σωθούν οι πεθαμένοι μας, να μείνουμε ανύπαντροι και άλλα τέτοια τα οποία είναι άσχετα προς το Ευαγγέλιο;
Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι ο ωραιότερος τρόπος ζωής και δημιουργεί ωραίες οικογένειες με πιστούς συζύγους και καλά παιδιά. Η οικογένεια προοδεύει, κτίζει το σπίτι της, αγοράζουν ό,τι χρειάζονται και παρακαλούν τον Κύριο να τους δίνει επιτυχία σε όλα.
Μια χριστιανική οικογένεια είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής του Ευαγγελίου με τον πατέρα, την μητέρα και τα παιδιά να έχουν το ίδιο φρόνημα και να δημιουργούν πολλά στη ζωή τους, σε οποιοδήποτε τομέα και να ασχολούνται.
Με ρώτησε κάποιος γείτονας: "Καπνίζεις;" Του απαντώ "Όχι". "Πας στα νυχτερινά κέντρα να διασκεδάσεις;" Του απαντώ "Όχι". "Πίνεις ουίσκι και σφηνάκια;" Του απαντώ "Όχι". "Παίζεις χαρτιά και τυχερά παιχνίδια;" Του απαντώ "Όχι". "Πώς ζεις μωρέ αδελφέ μου;" μου λέει. Και εγώ τον ερωτώ: "Εσύ τα κάνεις αυτά;" "Βεβαίως", μου λέει. Κι εγώ τον ερωτώ "και ζεις ακόμη αδελφέ μου;"
Η ζωή του χριστιανού είναι ευλογημένη, φυσιολογική και βεβαίως υγιεινή. Η κατάχρηση δεν είναι τίποτα άλλο από απομάκρυνση από το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό