01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΕΓΩ ΔΕ ΕΙΠΑ ΕΝ ΤΗ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΜΟΥ: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΝ ΑΠ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΣΟΥ. ΠΛΗΝ ΣΥ ΗΚΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΔΕΗΣΕΩΝ ΜΟΥ ΟΤΕ ΕΒΟΗΣΑ ΠΡΟΣ ΣΕ.

Ψαλμός λα΄ 22

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

Μια ζωή γεμάτη βιασύνη, τρεχάλα, αγωνία και άγχος ζούμε καθημερινά. Γιατί; Για να ζήσουμε χρόνια πολλά και να απολαύσουμε όσα μπορούμε περισσότερα.Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και των τόσο πολλών προβλημάτων, το άγχος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Με το άγχος όμως μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή; αφού το ίδιο το άγχος με τα επακόλουθά του, δημιουργούν στεφανιαία ανεπάρκεια και έμφραγμα του μυοκαρδίου; Η ζωή για να είναι απόλαυση και να είναι μακροχρόνια, πρέπει να έχει μέσα της αγάπη, χαρά και ειρήνη. Αυτά όμως δεν τα δίνει ούτε το πολύ χρήμα, ούτε το καλό φαγητό, ούτε το πολύ αλκοόλ, ούτε οι σαρκικές απολαύσεις. Αυτά τα δίνει ο Ιησούς Χριστός σε κάθε άνθρωπο που Τον πιστεύει και Τον ακολουθεί.

Ποια απόλαυση μπορεί να δώσει στον άνθρωπο αγάπη; Θα μου πείτε, χρειάζεται η αγάπη για να είναι ο άνθρωπος υγιής και ευτυχισμένος; Είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία και την ευτυχία του ανθρώπου όπως κατέδειξαν πειράματα γιατρών και βιολόγων επί δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός το διετύπωσε πριν από 2000 περίπου χρόνια, όταν απάντησε στην πρόταση του διαβόλου να κάνει τις πέτρες ψωμιά για να φάει και να αποδείξει ότι είναι πραγματικά ο Υιός του Θεού: «Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον εξερχόμενον δια στόματος Θεού», Ματθαίος δ:4. Αυτό σημαίνει ότι ο άρτος χρειάζεται, αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με άρτο, αλλά χρειάζεται για να ζήσει και το Λόγο του Θεού. Το θέμα είναι αυταπόδεικτο από την καθημερινή ζωή. Μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει πλούτη, να ενδύεται τα καλύτερα κουστούμια και να τρώει τα πιο καλά φαγητά, αλλά να έχει άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία, εφιάλτες και τελικά να είναι δυστυχισμένος. Τα φάρμακα τον κάνουν κάπως πιο αδιάφορο για τη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τον θεραπεύουν. Τον υπνωτίζουν και τον ναρκώνουν, αλλά δυστυχώς δεν του δίνουν τη δύναμη να ζήσει ενεργητικά με την αγάπη του Θεού, με τη χαρά του Πνεύματος και την ειρήνη του Ιησού Χριστού στην ψυχή του. Αυτά τα δίνει μόνο ο Ιησούς με την αγάπη Του και τη μεγάλη θυσία που έκανε επάνω στο σταυρό για να λυτρώσει τον άνθρωπο και να καθαρίσει την καρδιά του από κάθε ενοχή.

Βεβαίως υπάρχουν και οι ανθρώπινες προσπάθειες που λέγονται ψυχαγωγίες, με διάφορες μουσικές, με θεατρικές παραστάσεις, με έντυπα διαφόρων ειδών και ξεφαντώματα που καταλήγουν πολλές φορές στην κραιπάλη και σε σαρκικές απολαύσεις που ο άνθρωπος προσπαθεί να τις κάνει ψυχαγωγία.

Πού μπορεί κανείς να βρει χαρά και ειρήνη; Στο καλύτερο φαγητό; Στην αστακομακαρονάδα; Στα φρέσκα ψάρια, στα φιλέτα των ζώων; Όταν πεινάμε, τα λαχταράμε και τα τρώμε με όρεξη. Όταν όμως είμαστε χορτάτοι, ούτε να τα ακούμε δε θέλουμε. Τα φαγητά έχουν σκοπό να ικανοποιήσουν την πείνα μας και να μας ανεβάσουν το σάκχαρο του αίματος το οποίο έχει πέσει και δημιουργείται υπογλυκαιμία. Όταν ανεβεί το σάκχαρο και χορτάσουμε, κανένα φαγητό δε μας τραβάει. Αν από λαιμαργία φάμε παρ’ όλο που δεν πεινάμε, τότε γίνεται μεγάλο κακό στον οργανισμό μας. Το φαγητό που τρώμε χωρίς να πεινάμε, μένει άπεπτο και σαπίζει μέσα στο στομάχι και τα έντερα, διότι δεν υπάρχουν υγρά πέψεως για να χωνευθούν. Ούτε το φαγητό, ούτε η ψυχαγωγία μπορούν να δώσουν στον άνθρωπο αγάπη, χαρά και ειρήνη. Μόνο ο Χριστός μπορεί να μας γεμίσει από αυτά και να κάνει τη ζωή μας ευτυχισμένη και χαρούμενη.

Ας πάμε λοιπόν στο Χριστό. Ας αρχίσουμε να διαβάζουμε το Ευαγγέλιο και να γονατίζουμε και να μιλάμε με τον Ουράνιο Πατέρα δια του Ονόματος του Ιησού Χριστού για να γευτούμε τα αγαθά που ο Κύριος μας προσφέρει. Ας αφήσουμε πίσω μας μικρότητες, κακίες, ασυγχωρησία και ας στρέψουμε τα μάτια μας στον ουρανό. Από κει πηγάζει ο πραγματικός πλούτος, από κει έρχεται η βοήθειά μας. Τότε, το άγχος θα αρχίσει να υποχωρεί, η κακή διάθεση και η μελαγχολία θα αρχίσει να γιατρεύεται και η αγάπη, η χαρά και η ειρήνη που είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος, θα έρθουν στη ζωή μας. Μπορεί τα προβλήματά μας να μην λυθούν όλα αυτόματα, ίσως κάποια απ’ αυτά να παραμένουν άλυτα, αυτό όμως που θα συμβεί, είναι η δική μας αλλαγή με τη δύναμη του Θεού, έτσι ώστε όλα να τα αντιμετωπίζουμε με θάρρος και αισιοδοξία!

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό