01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΛΥΤΡΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΛΘΕΙ ΕΝ ΑΛΑΛΑΓΜΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΑΙΩΝΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΑΥΤΩΝ.

Ησαϊας λε΄ 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

 

Eίναι γεγονός ότι η κατάσταση της ψυχής του ανθρώπου διαμορφώνει και ολόκληρη τη ζωή του. Είναι βέβαιο αυτές τις τελευταίες μέρες που διερχόμεθα πάνω στη γη, οι ψυχές των ανθρώπων είναι ταραγμένες από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Και λέγω αυτές τις τελευταίες ημέρες, διότι είναι βέβαιο ότι ο χρόνος της παραμονής του ανθρώπου στη γη αυτή είναι πλέον πολύ λίγος, και τα σημεία των καιρών μαρτυρούν ότι ο Χριστός έρχεται.

 Όταν ο Ιησούς εφανέρωσε στον Ιωάννη αυτά τα οποία πρόκειται να γίνουν στη γη τις έσχατες ημέρες,καταλήγοντας είπε εις αυτόν:” μη σφραγίσεις τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου, διότι ο καιρός είναι εγγύς” Αποκάλυψη κβ’10.

Και όταν ο Ιησούς Χριστός μίλαγε στους μαθητές του περί των τελευταίων ημερών φανέρωνε και την κατάσταση που επικρατούσε στις ψυχές των ανθρώπων: ”οι άνθρωποι θέλουσι αποψυχεί εκ του φόβου και προσδοκίας των επερχόμενων δεινών εις την οικουμένην” Λούκας  κα’ 26.

Σήμερα λοιπόν βλέπουμε την εκπλήρωση των λόγων αυτών στη ζωή των ανθρώπων και διαπιστώνουμε το φόβο αυτό, ο οποίος προέρχεται από το σκοτεινό αύριο, από το αβέβαιο και πολύ απαισιόδοξο μέλλον. Όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν σήμερα και όλα αυτά τα οποία περιμένουν οι άνθρωποι ότι θα συμβούν αύριο έχουν σαν αποτέλεσμα τη διατάραξη της ψυχικής ισορροπίας του ανθρώπου

 Η ψυχή του ανθρώπου δεν αναπαύεται πλέον. Τα ψυχοφάρμακα καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες, και το μόνο που κάνουν είναι να χειροτερεύουν την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου. Οι ψυχικές ασθένειες έχουν την πρώτη θέση στην κοινωνία μας, και είναι ένα πρόβλημα που άνθρωπος δεν μπορεί να το λύσει.

 Ο μόνος που μπορεί να κάνει θεραπευτική επέμβαση στην ψυχή του ανθρώπου και να αναπαύσει, αυτή είναι ο Ιησούς Χριστός. Γνωρίζει ότι το βάρος της καθημερινής ζωής είναι πολύ μεγάλο για τον άνθρωπο και ότι οι επιπτώσεις στην ψυχή του ανθρώπου είναι καταστροφικές. Για αυτό λέγει: “Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι και εγώ θέλω σας ανάπαυσει.Άρατε το ζυγό μου εφ’ υμάς και μάθετε απ’εμού, διότι πράος είμαι και θα ταπεινός την καρδίαν, και θέλετε βρει ανάπαυση εν ταις ψυχαίς ημών. Διότι ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρόν” Ματθαίος ια’ 28.

Ο Χριστός λοιπόν αναπαύει την ψυχή του ανθρώπου,παίρνοντας από αυτόν το βάρος που προέρχεται από το φόβο και την αβεβαιότητα της ζωής αυτής και δίνει εις αυτόν τη χαρά και τη σιγουριά για το μέλλον.

 Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο αυτό από τον ουρανό. Ο Υιός του Θεού του ζώντος ήρθε για να μας φανερώσει έναν άλλο τρόπο ζωής, που μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει απολαμβάνοντας την ευλογία του Θεού και τα αγαθά του Ουρανού

 Και ο τρόπος αυτός είναι γραμμένος μέσα στο ευαγγέλιο του Χριστού, που είναι η διαθήκη του Θεού προς τον άνθρωπο. Μέσα στο ευαγγέλιο αυτό αναφέρονται και υποχρεώσεις του ανθρώπου προς το Θεό, και τα δικαιώματα του ανθρώπου στα πράγματα του Θεού.Όταν ο άνθρωπος βαδίζει σύμφωνα με το λόγο του Θεού  απολαμβάνει την ευλογία του Θεού και τα αγαθά του ουρανού.

 Και η διαθήκη αυτή είναι έγκυρη, διότι είναι σφραγισμένη με το αίμα του Ιησού Χριστού που χύθηκε στο Σταυρό του Γολγοθά για την ανθρώπινη αμαρτία. Ο Χριστός πέθανε για μας. Πέθανε ο δίκαιος για να μπορούμε εμείς οι αδικοι να δικαιωνόμαστε ενώπιον του Θεού δια της Θυσίας εκείνου και να απολαμβάνουμε την πνευματική ζωή, την αιώνια ζωή την οποία μας χαρίζει ο Θεός διά του Ιησού Χριστού. Ο κάθε άνθρωπος βάζει σε κάποιο δρόμο. Σημασία έχει όμως ο δρόμος αυτός να είναι ο σωστός και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα, κατά τη διάρκεια της πορείας μας επάνω σε αυτόν.

 Εάν βαδίζεις και είσαι θλιμμένος,απογοητευμένος, σκυθρωπός και μελαγχολικός, αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος σου δεν είναι ο σωστός και επομένως μη συνεχίζεις αυτόν, αλλά κάνε αυτό που λέει ο Λόγος του Θεού: “Ούτω λέγει ο Κύριος, Στήτε επί τας οδούς, και ιδετε και ερωτήσατε περί των αιωνίων τρίβων, που είναι η αγαθή οδός και περιπατείτε εν αυτή, και θέλετε ευρεί ανάπαυση εις τας ψυχάς σας” Ιερεμίας ς’ 16

  Βαδίζοντας λοιπόν ο άνθρωπος την αγαθή οδόν, απολαμβάνει την ευλογία του Θεού και η ψυχή του είναι αναπαυμένη. Ο Ιησούς Χριστός έλεγε στους μαθητές του: ”Άς μην ταράττητε η  καρδιά σας, πιστεύετε εις τον Θεόν και εις εμέ πιστεύετε. Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα ει δε μη ήθελον σας είπεί, υπάγω να ετοιμάσω τόπο και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπο πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει πρός εμαυτόν, δια να είσθε και σεις όπου είμαι εγώ. Και όπου υπάγω εξεύρετε και την οδό εξεύρετε” Ιωάννης ιδ’1

  Ο Θωμάς ερωτά: “Κύριε δεν εξεύρομεν που υπάγεις και πώς δυνάμεθα να εξεύρομεν την οδόν;” Ιωάννης ιδ’5. Και ο Ιησούς απαντά: “Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή, ουδείς έρχεται εις τον πατέρα ειμή δι’εμού”. Ιωάννης ιδ’ 6. Αυτή λοιπόν είναι η αγαθή οδός, η οδός του Ευαγγελίου, την οποία καλείται ο άνθρωπος να περπατήσει ώστε να είναι πάντοτε ευλογημένος και χαρούμενος.

Κώστας Κονδύλης - Χριστιανισμος 10/1992

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό