01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΕΓΩ ΔΕ ΕΙΠΑ ΕΝ ΤΗ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΜΟΥ: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΝ ΑΠ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΣΟΥ. ΠΛΗΝ ΣΥ ΗΚΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΔΕΗΣΕΩΝ ΜΟΥ ΟΤΕ ΕΒΟΗΣΑ ΠΡΟΣ ΣΕ.

Ψαλμός λα΄ 22

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

 

Στη διάρκεια της ζωής του επάνω στον κόσμο αυτό, ο άνθρωπος καλείται να πάρει αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον του. Σ’ αυτό συμβάλλουν πολλές φορές κι αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται στο περιβάλλον του, γύρω από αυτόν, και οι οποίοι τον αγαπούν και ενδιαφέρονται γι’ αυτόν ή και ακόμη αυτοί, οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν από την απόφαση τού άλλου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο άνθρωπος είτε ο ίδιος, είτε με την προτροπή των άλλων, αποφασίζει για τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργήσει, με αποτέλεσμα, εάν οι αποφάσεις του είναι σωστές, να ευοδωθεί, εάν όχι, να υποστεί τις συνέπειες και να πληρώσει το τίμημα αυτών των αποφάσεών του.

Βεβαίως ο άνθρωπος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις αποφάσεις του, να εμπι-στεύεται πρόσωπα που τον αγαπούν και είναι σε θέση να τον προτρέψουν προς όφελος του. Ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό πρέπει να προσέχει, ώστε να μην παρασύρεται από τα συναισθήματά του, αλλά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να παίρνει τις αποφάσεις του. Εάν κάποιος παίρνει απόφαση να σπουδάσει, αυτή είναι μια καλή απόφαση. Εάν αποφασίζει να παντρευτεί μια σωστή γυναίκα, ή μία γυναίκα έναν σωστό άνδρα, αυτή είναι μια καλή απόφαση.
Βεβαίως σε όλες τις αποφάσεις μας, υπάρχουν πάντα οι αστάθμητοι παράγοντες, που σημαίνει ότι, ενώ όλα φαίνονται πολύ ωραία και η απόφαση φαίνεται ότι είναι σωστή, εκ των πραγμάτων και στην πορεία είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι η απόφασή μας ήταν λανθασμένη. Και τούτο γίνεται, διότι εμείς είμεθα άνθρωποι και κάνουμε λάθη στις εκτιμήσεις μας.
Η μοναδική απόφαση που μπορούμε να πάρουμε και για την οποία είναι βέβαιο ότι δε θα μετανιώσουμε ποτέ, είναι να δεχθούμε στη ζωή μας τον Ιησού Χριστό, Σωτήρα μας και Λυτρωτή μας και να ακολουθήσουμε Αυτόν με όλη μας την καρδιά. Αυτή την απόφαση μας προτρέπει ο Ίδιος ο Θεός να την πάρουμε και είναι βέβαιο ότι η προτροπή του Θεού είναι προτροπή αγάπης και τούτο φανερώνεται από την ίδια την προσφορά Του, διότι δεν δίστασε να δώσει τον Υιόν Αυτού τον μονογενή, θυσία στο σταυρό και τούτο δια να μην απολεσθεί ο άνθρωπος, αλλά δια του Χριστού να απολαύσει ζωή αιώνια.
Ο Λόγος του Θεού λέγει: «Ούτω λέγει Κύριος, Στήτε επί τας οδούς, και ιδέτε, και ερωτήσατε περί των αιωνίων τρίβων, πού είναι η αγαθή οδός, και περιπατήτε εν αυτή, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν τας ψυχάς σας», Ιερεμίας ς:16. Αυτή είναι η προτροπή του Θεού προς τον άνθρωπο. Στη συνέχεια ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός φανερώνει ποια είναι αυτή η οδός, την οποία καλείται ο άνθρωπος από τον Ίδιο το Θεό να περπατήσει. «Εγώ είμαι η οδός, και η αλήθεια και η ζωή, ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού», Ιωάννης ιδ:16. Αυτή η προτροπή πείθει και πρέπει να πείθει όποιον την ακούει, διότι προέρχεται από Αυτόν, ο Οποίος έδωκε τον εαυτόν Του, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του ανθρώπου.
Η αγάπη του Θεού φανερώνεται στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και εκφράζει την επιθυμία του Θεού, να ζήσει ο άνθρωπος αιώνια κοντά Του, στη βασιλεία των ουρανών, σε ένα περιβάλλον άγιο, όπου δικαιοσύνη κατοικεί, και την οποία ο άνθρωπος θα απολαμβάνει αιωνίως. Δια τούτο ο άνθρωπος πρέπει να ακούσει την προτροπή του Θεού και να ακολουθήσει τον Ιησού Χριστό. Ο Ίδιος ο Ιησούς έλεγε: «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει», Ματθαίος ια:28.
Ας είναι λοιπόν αυτός ο καινούργιος χρόνος, τον οποίο ήδη διανύουμε, ο χρόνος της ωραιότερης απόφασης που πήραμε ποτέ, της απόφασης που θα είναι καθοριστική για το μέλλον μας και που θα μας οδηγήσει μαζί με το Χριστό στη δόξα την αιώνια. Ας πάρουμε λοιπόν τη Μεγάλη Απόφαση.

Από το αρχείο της εφημερίδας “Χριστιανισμός”. (Κώστας Κονδύλης)

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό