01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΜΗ ΚΑΥΧΑΣΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΡΙΟΝ ΗΜΕΡΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΥΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Η ΗΜΕΡΑ

Παροιμίες κζ 1

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

Ο Κύριος είναι η ασπίς ημών» (Ψαλ. πθ’ 18)

Σε παλαιότερα άρθρα της στήλης μας αλλά και στην ιστοσελίδα μας (www.christianity-science.gr) έχουμε αναφερθεί στο θέμα της Ανθρωπικής Αρχής (1986 – John Barrow & Frank Tipler). Πρόκειται για την επιστημονική διακήρυξη της διαπίστωσης ότι χωρίς την ύπαρξη ενός μεγάλου πλήθους από κοσμολογικές συγκυρίες η ζωή στο Σύμπαν θα ήταν αδύνατη. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητο ένας μεγάλος αριθμός κοσμολογικών παραμέτρων να βρίσκονται μέσα σε συγκεκριμένα αριθμητικά πλαίσια, ώστε να είναι δυνατή η ζωή πάνω στον πλανήτη μας. Μέχρι το 2009 είχαν καταγραφεί 322 κοσμολογικές παράμετροι που βρίσκονται σε πολύ στενά καθορισμένα αριθμητικά όρια ώστε να ευνοούν τη ζωή στη Γη, και ανακαλύπτονται συνεχώς καινούριες. Η πιθανότητα να συντρέχουν όλες μαζί τυχαία, έχει υπολογισθεί σε 1 στις 10304, δηλαδή μαθηματικώς αδύνατον!

Μία από αυτές τις παραμέτρους είναι η ύπαρξη δύο πλανητών μεγάλης μάζας εξωτερικά (σε σχέση με τη Γη) στο ηλιακό μας σύστημα, δηλαδή του Δία και του Κρόνου. Αυτοί οι γιγάντιοι αεριώδεις πλανήτες αποτελούν τη φυσική ασπίδα της Γης που την προφυλάσσει από καταστροφικές συγκρούσεις με μεγάλους κομήτες και μετεωρίτες, καθώς το ισχυρό βαρυτικό πεδίο αυτών των πλανητών αλλάζει την τροχιά τέτοιων ουράνιων σωμάτων εξοστρακίζοντάς τα ή οδηγώντας τα να συντριβούν επάνω στους ίδιους.

Εκτός όμως από «πλανητική ασπίδα», η Γη διαθέτει και «μαγνητική ασπίδα» (μαγνητόσφαιρα) που οφείλεται στο μαγνητικό πεδίο που διαθέτει ο πλανήτης μας και το οποίο τον περιβάλλει. Πολλές φορές συμβαίνει να εκτοξεύεται από τον Ήλιο ένας χείμαρρος φορτισμένων σωματιδίων υψηλής ενέργειας που μπορεί να φθάσει και μέχρι τη Γη και να προκαλέσει προβλήματα υγείας στους ζωντανούς οργανισμούς αλλά και βλάβες στις τηλεπικοινωνίες, σε εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, καθώς και σε δορυφόρους και διαστημόπλοια. Όμως, το μαγνητικό πεδίο της Γης δημιουργεί μια ασφαλή «κοιλότητα» στο διάστημα που την προστατεύει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από τα παραπάνω προβλήματα.

Άραγε πόσο επίκαιρα και ενδιαφέροντα μπορεί να ακούγονται όλα αυτά μέσα στον καταιγισμό προβλημάτων και τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα η πατρίδα μας αυτές τις ημέρες; Κι όμως, μέσα σε αυτές τις καταστάσεις, σηκώνοντας για λίγο τα μάτια ψηλά και παρατηρώντας τη δημιουργία, μπορούμε να εξαγάγουμε συμπεράσματα ικανά να επηρεάσουν καθοριστικά τη ζωή μας και τον τρόπο αντιμετώπισης της οδυνηρής καθημερινότητας:

Συμπέρασμα 1ο: Ο τρόπος λειτουργίας του σύμπαντος, παρατηρώντας από τη μεγαλύτερη δομή του μέχρι την πιο μικροσκοπική, μαρτυρεί ότι υπάρχει ένας Θεός που δημιούργησε όλα αυτά.

Συμπέρασμα 2ο: Όλα όσα υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας αλλά και έξω από αυτόν, είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετούν τον άνθρωπο και να του εξασφαλίζουν έναν ομαλό τρόπο ζωής.

Οι δύο «ασπίδες» που είδαμε παραπάνω, αποτελούν απλώς ένα από το αμέτρητο πλήθος επιστημονικών παραδειγμάτων περί ύπαρξης και πρόνοιας Θεού που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε. Σκοπός όμως του παρόντος άρθρου είναι να τονίσουμε την πρόθεση του αγαθού Θεού να παρέχει όχι μόνο πλανητική αλλά και προσωπική προστασία και ασφάλεια στον άνθρωπο μέσα στην καθημερινή του ζωή.

Διότι είναι γεγονός ότι στην εποχή που ζούμε, και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, αισθήματα όπως αυτά της προστασίας, της ειρήνης και της ασφάλειας εκλείπουν ή στην καλύτερη περίπτωση η παρουσία τους είναι επισφαλής. Η ανθρωπότητα, παρά την πρόοδό της σε πολλαπλά επίπεδα, έχει αποτύχει στην εξασφάλιση αυτών των αισθημάτων που είναι βασικά συστατικά μιας ευτυχισμένης ζωής. Το Ευαγγέλιο όμως, που είναι πράγματι η καλή αγγελία, έρχεται να πληροφορήσει τον άνθρωπο ότι αυτούς τους «χαμένους θησαυρούς» που λέγονται αγάπη, χαρά, ειρήνη, ασφάλεια και προστασία, μπορεί να τους βρει ακόμη και μέσα σε αυτούς του ταραγμένους καιρούς, μέσα από την προσωπική σχέση με τον ανεστημένο Ιησού Χριστό:

«Ο κατοικών υπό την σκέπην του Υψίστου υπό την σκιάν του Παντοκράτορος θέλει διατρίβει […] Με τα πτερά αυτού θέλει σε σκεπάζει, και υπό τας πτέρυγας αυτού θέλεις είσθαι ασφαλής· η αλήθεια αυτού είναι πανοπλία και ασπίς» (Ψαλ. Ϟα’ 1, 4)

Ο Χριστιανός λοιπόν καλείται να περιπατήσει όχι αλώβητος από τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά «εν μέσω πολλής θλίψεως μετά χαράς Πνεύματος Αγίου» (Α’ Θεσ. α’ 6) διότι γνωρίζει ότι το αιώνιο μέλλον του είναι εξασφαλισμένο καθώς περιμένει την έλευση του Κυρίου Ιησού Χριστού για να παραλάβει την εκκλησία Του: «Αγρυπνείτε λοιπόν δεόμενοι εν παντί καιρώ, διά να καταξιωθήτε να εκφύγητε πάντα ταύτα τα μέλλοντα να γείνωσι και να σταθήτε έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου» (Λουκ. κα’ 36)

Αυγουστος 2015 - Εφημερίδα "Χριστιανισμός"

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό