01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Παροιμίες λα 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

Όταν ο Κύριος σε καθαρίζει, σε ελευθερώνει και σου χαρίζει μια νέα και καθαρή ζωή, δε θέλεις καθόλου να θυμάσαι ή να σκέφτεσαι το παρελθόν, χρειάζεται όμως καμιά φορά να θυμόμαστε για να ομολογούμε και να δοξάζεται το άγιο Όνομα του Κυρίου Ιησού.
Έτσι κι εγώ προτού έρθει ο Κύριος κι απλώσει το χέρι του για να με βγάλει από το σκοτάδι στο Άγιό Του φως, περιπλανιόμουν σαν πρόβατο χωρίς βοσκό.
Γεννήθηκα το 1973 στην Αθήνα, μεγάλωσα με στερήσεις και δυσκολίες, με τη μητέρα μου κι άλλα τέσσερα αδέλφια, αφού ο πατέρας μου ήταν απών, ύστερα από το χωρισμό των γονιών μας. Άσχημα κι επικίνδυνα παιδικά χρόνια κι ακόμα πιο άσχημη εφηβεία αφού όλα προσφέρονταν απλόχερα μπροστά στα μάτια μου.


Στο γυμνάσιο – λύκειο πηγαινοέρχονταν τα ναρκωτικά μπροστά μας, ό,τι ήθελες έπαιρνες. Ευτυχώς όμως σ’ αυτή την ηλικία είχα μια απέχθεια για όλα αυτά και δεν έπεσα στην παγίδα των ναρκωτικών, όμως τα ζούσα από πολύ κοντά, γιατί πολλοί φίλοι μου έκαναν χρήση διαφόρων ουσιών.
Μέχρι τα εικοσιτέσσερά μου χρόνια είχα μια έντονη ζωή, με ξενύχτια, φίλους, ταξίδια και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί.
Δεν πίστευα στο Θεό, όποτε μου μιλούσαν για το Θεό ένιωθα θυμό και αδικία κι έλεγα πως δε μπορεί να υπάρχει Θεός, κι αν υπάρχει, δεν είναι δίκαιος.
Άρχισα όμως να απογοητεύομαι κι ένιωθα κατάθλιψη, έβλεπα πως τίποτα πια δε μου έδινε χαρά κι οι άνθρωποι με απογοήτευαν. Τα κριτήρια του κόσμου και της «φιλίας» ήταν συμφεροντολογικά. Έβλεπα πως δεν υπήρχε τίποτα το αληθινό, το μόνιμο. Δεν υπήρχε αγάπη, αλλά εκμετάλλευση και υποκρισία.
Στο μεταξύ η μητέρα μου είχε γνωρίσει από το ραδιοφωνικό σταθμό «Χριστιανισμό», την Εκκλησία του Χριστού. Ο Κύριος την είχε αναγεννήσει και μου μιλούσε για το Λόγο του Θεού. Εγώ πίστευα πως η μητέρα μου από τα πολλά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει στη ζωή της, τρελάθηκε και όλα αυτά τα άκουγα σαν μια τρέλα που θα περάσει.
Ήμουν περήφανη κι εγωίστρια και η καρδιά μου ήταν σκληρή σαν πέτρα, παρ’ όλα αυτά όμως κάτι είχε καταφέρει να περάσει μέσα μου και πολλές φορές όταν έκλεινα την πόρτα του σπιτιού μου κι έμενα μόνη, αναρωτιόμουν: «Κι αν υπάρχεις Χριστέ, μόνο Εσύ θα μπορούσες να με γλιτώσεις από αυτή τη θλίψη». Η λογική όμως και οι άθεοι φίλοι μου με ξαναγυρνούσαν πάλι στα ίδια.
Τότε ήταν που γνώρισα τον Ανδρέα. Ένα κοσμικό παιδί με διάφορα πάθη. Αποφασίσαμε μετά από λίγους μήνες να μετακομίσουμε από την Αθήνα στο χωριό του Ανδρέα, έξω από την Πάτρα, κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή από αυτή της πόλης.
Η επαρχία είναι πιο όμορφη από την πόλη αλλά έχει τα δικά της προβλήματα. Και ενώ στην αρχή περνούσαμε καλά, το πρόβλημα «ανεργία» ήρθε και τότε ένιωσα πελαγωμένη.
Η μητέρα μου ερχόταν να μας δει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο και μας μιλούσε ασταμάτητα για το Λόγο του Θεού. Τότε ένιωσα πως κάτι γινόταν μέσα μου, είχα ανάγκη ν’ ακούσω, να μάθω. Όταν έφευγε ακούγαμε το ραδιοφωνικό σταθμό «Χριστιανισμό» και η καρδιά μου μαλάκωνε, έμαθα πως ο Χριστός σταυρώθηκε για τις αμαρτίες μου και πως μπορούσε να μου πάρει αυτό το βαρύ φορτίο της αμαρτίας που δε με άφηνε να αναπνεύσω.
Μια μέρα λίγα λεπτά πριν φύγει η μητέρα μου για Αθήνα, μου λέει «ξέρεις γιατί δε διαβάζεις την Καινή Διαθήκη; Γιατί δε σ’ αφήνει ο διάβολος». Όταν έφυγε, έμεινα σπίτι και το σκεφτόμουν. Ως τότε διάβαζα ό,τι βιβλίο κυκλοφορούσε, εκτός από την Καινή Διαθήκη κι άρχισα να αναρωτιέμαι, γιατί άραγε.
Όταν λοιπόν μου είπε αυτό η μητέρα μου, το πήρα πεισματικά και είπα «αν είναι έτσι, τότε θα του πάω κόντρα και θα τη διαβάσω». Μόλις άνοιξα το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και έφτασα στην Επί του Όρους Ομιλία, ένιωσα ένα πέπλο να πέφτει μπροστά από τα μάτια μου και το Λόγο του Θεού να μου αποκαλύπτεται. Άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου και στο τέλος έκλαιγα με αναφιλητά, τα λόγια του Κυρίου έμπαιναν στην ψυχή μου και με γιάτρευαν. Την έκλεινα και την άνοιγα ξανά γιατί δεν πίστευα ότι υπήρχαν τέτοια λόγια δυνατά να σε καθαρίσουν. Διάβαζα το πρωί μόνη μου και όταν γυρνούσε ο Ανδρέας από τη δουλειά του ξαναδιάβαζα δυνατά.
Μια μέρα ένιωσα πως έπρεπε ν’ αφήσω το φορτίο της αμαρτίας στα πόδια του Κυρίου, πήγα στο δωμάτιο, έκλεισα την πόρτα, γονάτισα, φόρεσα ένα μαντίλι – όπως είχα διαβάσει στην Αγία Γραφή – και εκεί για πρώτη φορά άνοιξα την καρδιά μου στο Χριστό. Του τα είπα όλα, ό,τι είχα κάνέι και με βάραινε ως τότε. Τότε άρχισα να κλαίω, γιατί ένιωθα χαρούμενη, ελευθερωμένη από το βαρύ φορτίο και τη θλίψη.
Αρχίσαμε να πηγαίνουμε στην Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής γιατί εκεί ξέραμε πως κηρύττουν καθαρό το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Εκεί γνωρίσαμε ανθρώπους «διαφορετικούς». Ανθρώπους γεμάτους αγάπη και χαρά. Πραγματικούς μαθητές του Χριστού. Εντυπωσιάστηκα από την αγάπη που μας έδειξαν, την πίστη τους, τις ωραίες οικογένειες και τον τρόπο με τον οποίο ο Κύριος ενεργούσε ανάμεσά τους. Μας αγκάλιασαν σαν πραγματικά μας αδέλφια κι έτσι ο Κύριος μας πρόσθεσε κι εμάς στην ποίμνη του.
Μετά από λίγο καιρό, τον Οκτώβριο του 1998, αποφασίσαμε να κάνουμε το θέλημα του Θεού, αφού μας είχε ελευθερώσει κι από όλα μας τα πάθη, και βαπτιστήκαμε στο νερό, καθώς λέει ο Λόγος Του, «όποιος πιστέψει και βαπτισθεί, θα σωθεί».
Το Νοέμβριο του 1998, παντρευτήκαμε στην Εκκλησία του Χριστού και μετά από δύο εβδομάδες ο Κύριος μου χάρισε το Πνεύμα Του το Άγιο με πολύ δύναμη κι ευλογία.
Ο Κύριος μας χάρισε τρία παιδάκια και μια όμορφη οικογένεια από αμέτρητους αδελφούς στην Εκκλησία Του.
Δεν έχω μετανιώσει ούτε μια φορά που ακολούθησα τον Κύριο, αντιθέτως λυπάμαι που δεν Τον γνώρισα πολύ πιο πριν ώστε να μην ταλαιπωρηθώ μες στον κόσμο.
Δεν παύω να Τον ευγνωμονώ για τα θαυμάσια που έχει κάνει στη ζωή μου και κυρίως για το ότι μου χάρισε αιώνια ζωή κοντά Του στην ουράνια βασιλεία Του.
Προσεύχομαι ο Κύριος ν’ αγγίξει και να σώσει τα αδέλφια μου και τους φίλους και κάθε ψυχή που Τον ζητάει και θέλει να γευτεί την αγάπη του Χριστού. Ο καιρός του ερχομού είναι πολύ κοντά και εύχομαι κανείς να μη χάσει την ευκαιρία να ζήσει αιώνια κοντά Του, στη δικαιοσύνη και στην ειρήνη. Αμήν.

 

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό