01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΙΝΩΣΚΟΝΤΕΣ ΟΤΙ Η ΘΛΙΨΙΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗΝ, Η ΔΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΟΚΙΜΗΝ, Η ΔΕ ΔΟΚΙΜΗ ΕΛΠΙΔΑ, Η ΔΕ ΕΛΠΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΕΧΥΜΕΝΗ ΕΝ ΤΑΙΣ ΚΑΡΔΙΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Προς Ρωμαίους ε΄ 3-5

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

 

Μπήκαμε στο νέο έτος και όλοι ευχόμαστε υγεία και ευτυχία. Φυσικά,ο ερχομός ενός έτους, δεν μπορεί να αλλάξει σε τίποτα, όλα τα προηγούμενα. Οι συνθήκες δεν αλλάζουν, τα δεδομένα της ζωής μας παραμένουν τα ίδια. Και όμως,κάτι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξει, ο ίδιος μας ο εαυτός. Εμείς οι ίδιοι ν’ αλλάξουμε.Τότε θα μπορέσουμε να πούμε σαν τον Απόστολο Παύλο “ιδού τα πάντα έγιναν νέα”.

Η αλλαγή της ζωής μας θα μας κάνει να δούμε και να ζήσουμε ένα νέο έτος τελείως διαφορετικό από αυτά που ζήσαμε μέχρι τώρα.Μέχρι τώρα λέγαμε, κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα. Όταν γίνουμε νέα κτίσματα,όταν αλλάξει η ζωή μας με το φως του Ευαγγελίου, θα λέμε, κάθε πέρσι καλά και κάθε φέτος καλύτερα

Τι πρέπει να αλλάξει; Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δεχτούμε τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό μας Σωτήρα και το Ευαγγέλιο Του σαν καταστατικό μας. Να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε στον κόσμο αυτό μόνοι μας, αλλά υπάρχει για μας ο Ουράνιος Πατέρας μας,ο οποίος έστειλε στον κόσμο αυτό τον μονάκριβο Υιό Του,για να μας μιλήσει για όλα αυτά που δεν έχουμε δει και όμως είναι πραγματικότητα.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας δίδαξε: “Εν τη οικία του πατρός μου είναι πολλά οικήματα,υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι για να σας παραλάβω, για να είσθε και εσείς όπου είμαι Εγώ” (Ιωάννης ιδ:1). Πάντα μιλούσε για την αιώνια Βασιλεία και καλούσε κάθε άνθρωπο να μετανοήσει, να πιστέψει και να ακολουθήσει το ευαγγέλιο Του.

Πόσες αλήθειες δεν μας αποκαλύπτει το Ευαγγέλιο του Χριστού! Χρειάζεται, όμως, να το μελετήσουμε προσεκτικά και τότε όλες αυτές οι αλήθειες θα μας αποκαλυφθούν, έτσι ώστε, τελικά, όλα να αλλάξουν στη ζωή μας.

Η πίστη λοιπόν στον Ιησού Χριστό και στο Ευαγγέλιο Του, είναι η πρώτη απαραίτητη αλλαγή που πρέπει να γίνει στον κάθε άνθρωπο για να βρει το δρόμο της αλήθειας και να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές που δίνει και παίρνει για το νέο έτος.Η υγεία, η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η ευλογία και το κάθε αγαθό έρχονται από τον Ουράνιο Πατέρα μας.

Το δεύτερο που πρέπει να μάθουμε είναι ότι είμαστε άνθρωποι “εις πολλά πταίοντες άπαντες” (Ιάκ. γ:1). Όταν γνωρίσουμε αυτή τη μεγάλη αλήθεια τότε δεν θα μας φταίει κανείς στη ζωή μας, ούτε η γυναίκα μας, ούτε τα παιδιά μας,ούτε κανείς άλλος.

Εμείς φταίμε, εγώ φταίω. Όταν κάνω την παράβαση, δεν θα ψάχνω να βρω ποιός μου φταίει. Εγώ φταίω που την έκανα. Ποτέ να μην πούμε ότι “η Εύα με απάτησε,ο όφις με απάτησε”, όπως είπαν οι πρωτόπλαστοι. Η αλήθεια αυτή μας οδηγεί στη διόρθωση των οδών μας και των πράξεών μας και ζητάμε από τον Θεό συγχώρεση, επικαλούμενοι τη θυσία που έκανε ο Ιησούς Χριστός για κάθε έναν που πιστεύει εις Αυτόν.

Για ποιόν λόγο να ψάχνουμε αλλού; ‘Οταν ο άνθρωπος πιστέψει και βαπτισθεί, θα σωθεί. Τότε όλα αρχίζουν να αλλάζουν στη ζωή του και να γίνονται νέα. Δεν έχει πλέον ανάγκη να ακούει κούφιες και απραγματοποίητες από τους ανθρώπους ευχές, αλλά έχει την ευλογία του Πατέρα Θεού, του Υιού του Ιησού Χριστού και του Πνεύματος του Αγίου.

Εφημέριδα "Χριστιανισμός" 01/2009 

+ Λεωνίδας Φέγγος

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό