01-portland_178 02-banner-new2-world 03-edafia

Δείτε

  1. Κηρύγματα Πάτρας
  2. Spots
  3. Web tv
  4. Προτεινόμενα

Πληροφορίες - Ανακοινώσεις

Πατώντας πάνω αριστερά στο διπλανό παράθυρο (στους αριθμούς δίπλα στον τίτλο) ανοίγει η λίστα με τα διαθέσιμα βίντεο και επιλέγετε ποιό θέλετε να δείτε.


 


 

Το εδάφιο της ημέρας

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΙΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Παροιμίες λα 10

Ημέρες συναθροίσεων

Κηρύγμα ευαγγελίου:

Τετάρτη & Παρασκευή 20.00-21.00

Κυριακή 11.00-12.00

Αυστραλίας 100

Έξω Αγυιά, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη

   

 

Οι μεγάλες και επίσημες γιορτές που γίνονται σε όλο τον κόσμο για τη γέννηση του Ιησού Χριστού είναι απολύτως δικαιολογημένες.

 O άγγελος του Κυρίου που φανερώθηκε στους ποιμένες σε μία κοιλάδα που έλαμψε από τη δόξα Του Κυρίου τους είπε:

“Μη φοβείσθε διότι ιδού ευαγγελίζομαι εις εσάς χαράν μεγάλην, ήτις θέλει είσθαι εις πάντα τον λαόν, διότι  σήμερα εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαυίδ Σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος και τούτο θέλει είσθαι το σημείο εις εσάς.Θέλετε ευρεί βρέφος εσπαργανομένον, κείμενον εν τη φάτνη.” Λουκάς β’ 10-13

Η χαρά η μεγάλη που μας ανήγγειλε ο άγγελος είναι η γέννηση του Σωτήρα των ανθρώπων. Γεννήθηκε Εκείνος που οι προφήτες προανήγγειλαν εκατοντάδες χρόνια πριν έλθει, ότι θα είναι ο Μεσσίας, ο Χριστός, που θα ευαγγελίσει τους φτωχούς, θα θεραπεύσει τους συντετριμμένους  την καρδιά, θα κηρύξει ελευθερία στους αιχμαλώτους και στους τυφλούς ανάβλεψη και θα κηρύξει έτος χάριτος και επιστροφής στο Θεό.

Εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν τη Σωτηρία τους κοντά στον Ιησού. Απαλλάχτηκαν από τα δεσμά της αμαρτίας και γέμισαν αγάπη, χαρά και ειρήνη. Έγιναν ευτυχισμένοι και άγιοι. Είδαν θαυμάσια και μεγαλεία στη ζωή τους και βρήκαν οδό επικοινωνίας με τον ουράνιο Πατέρα και τα ουράνια πλάσματα, προσμένοντας μία αιώνια βασιλεία και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Μέχρι σήμερα ο Ιησούς Χριστός σώζει τον άνθρωπο από την αμαρτία από τη θλίψη και την αρρώστια του, για να φανερώσει τη  Θεότητα Του και τη μεγάλη Του δύναμη. Από τον άνθρωπο ζητάει να Τον πιστεύσει και να Τον ζητήσει.

Στους ποιμένες είπε ότι θα Τον βρουν “βρέφος εσπαργανομένον, κείμενον εν τη φάτνη.” Στην ταπεινή φάτνη, στη λιτότητα και στην ανυπόκριτη απλότητα, εκεί γεννήθηκε ο Μεγάλος Θεός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός.

Εκεί πρέπει να Τον αναζητήσουμε και εμείς. Είναι μάταιο να ψάχνουμε να βρούμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό μέσα στην πολυτέλεια, μέσα στα χρυσά και φανταχτερά κατασκευάσματα του κόσμου τούτου. Δεν θα βρούμε το Χριστό, ούτε στα μεγάλα κέντρα ούτε στις πομπώδεις διακηρύξεις,ούτε στις επίσημες τελετές. Θα βρούμε τον Ιησού Χριστό γονατίζοντας μπροστά Του σε οποιοδήποτε τοπο βρεθούμε και μιλώντας χωρίς καλολογικά στοιχεία, με μετάνοια και πίστη.

Σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις ημέρες των Χριστουγέννων γίνεται μεγαλοπρεπής στολισμός, ακούγονται συνεχώς ύμνοι και ετοιμάζονται μεγάλα τραπέζια με γαλοπούλες και ένα  σωρό γλυκά. Όλοι χαίρονται, όλοι γιορτάζουν και όλοι στέλνουν ευχές και δώρα σε όλους.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Έλαβαν τη Σωτηρία του Χριστού; Ζήτησαν από τον Ιησού Χριστό και Τον βρήκαν και γέμισε η καρδιά τους από Ελπίδα και χαρά; Αν έτσι έχουν τα πράγματα, οι γιορτές αυτές είναι μία πραγματικότητα.

Είναι επιταγές με αντίκρισμα. Πρέπει να γιορτάζουν όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και κάθε μέρα. Αν όμως ο άνθρωπος δεν δέχτηκε το Χριστό, δεν έλαβε τη Σωτηρία του Χριστού και εξακολουθεί να ζει στην αμαρτία και την πλάνη του σατανά, γιατί γιορτάζει; Γιατί στολίζει το σπίτι του, γιατί στέλνει δώρα και ευχές, αφού στην ψυχή του έχει μίσος κατάθλιψη και άγχος; Η γιορτή των Χριστουγέννων για αυτόν είναι μία μέρα εκτόνωσης και τεχνητής χαράς;

 Δεν είναι ο ίδιος ο Χριστός που έσωσε τόσα εκατομμύρια ανθρώπους και τους έχει χαρίσει τη χαρά της Σωτηρίας; Γιατί λέμε ότι γεννήθηκε ο Σωτήρας του κόσμου και γιορτάζουμε μεγαλοπρεπώς το γεγονός, χωρίς να τρέχουμε στο Λυτρωτή και να δεχόμαστε το ευαγγέλιο Του; Γιατί μένουμε μέσα στην αμαρτία, αφού ο Ιησούς Χριστός ήλθε στον κόσμο να μας βγάλει από την αμαρτία;

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα με το Χριστό στην καρδιά και μέσα στην οικογένεια σας.

+ Λεωνίδας Φέγγος - εφημ. Χριστιανισμός Δεκέμβριος 1996

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό