Κάποτε θα έλθει ο Ιησούς Χριστός για δεύτερη φορά στη γη μας, ως κριτής δίκαιος και αμερόληπτος.
Μέχρι τώρα, Τον γνωρίσαμε ως Σωτήρα και Λυτρωτή, έτοιμο να συγχωρέσει κάθε αμαρτία και να διορθώσει κάθε πάθος και κακή συνήθεια. Όταν θα έλθει δεύτερη φορά, δεν θα έλθει ταπεινός Ναζωραίος Ραββί και αδύναμος άνθρωπος, αλλά θα έλθει με δύναμη μεγάλη και πλήθος αγγέλων που θα Τον συνοδεύουν, για να κάνει κρίση και "να αποδώσει εις έκαστον κατά το έργον αυτού".

Παρ' όλο που πολλοί δεν το πιστεύουν αυτό και έτσι αισθάνονται πιο ελεύθεροι να πράττουν την αμαρτία, χωρίς καμιά αίσθηση ενοχής, κάποτε θα Τον δουν να έρχεται ένδοξος και τότε θα θρηνήσουν και θα μετανοήσουν για τα λόγια που είχαν πει εναντίον Του.
"Όταν θα έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη Αυτού και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ' Αυτού, τότε θέλει καθίσει επί του θρόνου της δόξης Αυτού. Και θέλουσι συναχθή έμπροσθεν Αυτού πάντα τα έθνη" (Ματθαίος κε:31,32). Θα έλθει ως κριτής, να κρίνει τον κάθε άνθρωπο για τα λόγια του και τα έργα του.
Τώρα είμαστε στον καιρό της χάριτος και της Σωτηρίας να Του ζητήσουμε έλεος και συγχώρεση. Θα έλθει καιρός όμως που θα κλείσει η πόρτα της χάριτος και δεν θα μπορούμε πλέον να εισέλθουμε στη Σωτηρία του Χριστού.
Τότε είναι που θα χωρισθούν οι άνθρωποι και δεν θα ζουν όλοι μαζί καλοί και κακοί, εγκληματίες και συνετοί ψεύτες και ειλικρινείς. "Και θέλει χωρίσει αυτούς απ' αλλήλων καθώς ο ποιμήν χωρίζει τα πρόβατα από των εριφίων".
Σήμερα ζούμε σε μια κοινωνία που για τους απλούς και φιλήσυχους ανθρώπους είναι μαρτύριο. Κλείνουν όλοι "πόρτες και παράθυρα", μεταχειρίζονται μέσα ασφαλείας, συναγερμούς, κλειδαριές, πόρτες και παράθυρα ασφαλείας, σκύλους και ό,τι μπορεί ο καθένας για να φυλαχτεί από τον γείτονά του και τον άγνωστο συνάνθρωπό του.
Τι θα γίνουμε; Ως πότε θα καιροφυλαχτούμε και θα φυλάμε σκοπιά, γιατί φοβόμαστε τους συνανθρώπους μας;
Κάποτε το έργο αυτό θα το κάνει ο Ιησούς Χριστός, θα χωρίσει τους ανθρώπους σε ερίφια και σε πρόβατα.
Τα πρόβατα είναι οι άνθρωποι οι πιστοί και ειλικρινείς που ακολουθούν τον Ιησού Χριστό. Κάποτε και αυτοί ήσαν απολωλότα πρόβατα, χαμένα μέσα στον κόσμο της αμαρτίας και του σκότους, "πλανώντες και πλανώμενοι". Ήλθε όμως ο Ιησούς Χριστός, τους βρήκε, τους κάλεσε και αυτοί Τον ακολούθησαν σε όλη τους τη ζωή. "Τα πρόβατα τα Εμά ακούουσι την φωνή μου και με ακολουθούσι", λέει Μεγάλος Σωτήρας και Διδάσκαλος, ο Ιησούς Χριστός.
Τα ερίφια είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν θέλησαν τον Ιησού Χριστό, αλλά βάδισαν κατά τις επιθυμίες της καρδιάς τους και έπραξαν ό,τι πονηρό νόμιζαν οι ίδιοι.
Τα πρόβατα δέχθηκαν την σταυρική θυσία του Ιησού Χριστού, που έγινε για να εξαγοράσει κάθε πολύτιμη ψυχή από την αμαρτία και την εξουσία του διαβόλου.
Τα ερίφια είναι εκείνοι που δε δέχθηκαν τον Σωτήρα που απέστειλε ο Ουράνιος Πατέρας για να βρει και να σώσει τον άνθρωπο από την πλάνη και την αμαρτία. Θα βγουν ζημιωμένοι αυτοί που ακολούθησαν τον Χριστό με πίστη και αγάπη και έζησαν τη ζωή τους σαν καλοί χριστιανοί στον πονηρό αυτό αιώνα;
Ασφαλώς όχι. Ποτέ δε βγαίνει ζημιωμένος ο άνθρωπος που ακολουθεί την αγάπη του Χριστού και τη φυσιολογική ζωή που του υποδεικνύει το Ευαγγέλιο.
Κάποια ημέρα θα τους πει ο Κύριος: "Έλθετε οι ευλογημένοι του Πατρός, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην εις εσάς βασιλείαν από καταβολής του κόσμου, διότι επείνασα και μοι εδώκατε να φάγω, εδίψησα και με εποτίσατε, γυμνός ήμην και με ενεδύσατε, ξένος και με φιλοξενήσατε, ασθενής και με επισκέφθητε, εν φυλακή και ήλθετε προς εμέ". Ματθαίος κε:34-36
Τότε αυτοί θα ρωτήσουν με απορία: «Πότε Κύριε εκάναμε σε σένα αυτά». "Εφ' όσον εκάματε σε ένα των αδελφών μου των ελαχίστων εις εμέ εκάματε» Ματθαίος κε:40
Ο χριστιανός είναι ένας καλός άνθρωπος ο οποίος χωρίς διάκριση βοηθάει κάθε συνάνθρωπο, ο οποίος πάσχει.
Στις Φιλιππίνες κάποτε ξεσηκώθηκε άγριος διωγμός εναντίον των κομμουνιστών. Οι κομμουνιστές κατέφευγαν όπου μπορούσαν, διότι ο δικτάτορας της χώρας τους συλλάμβανε και τους εκτελούσε. Οι άνθρωποι που βοήθησαν και έσωσαν χιλιάδες κομμουνιστές, ήσαν χριστιανοί της Πεντηκοστής, οι οποίοι τους έκρυψαν και τους βοήθησαν, παρ' όλο που οι κομμουνιστές είχαν δηλώσει ότι είναι άθεοι.
Πολλοί κομμουνιστές πίστεψαν στο Χριστό και έγιναν χριστιανοί, βλέποντας την αγάπη των πιστών αδελφών.
Κάποτε θα δώσουμε λόγο στο μεγάλο κριτή και Κύριο.

 

Εφημ. Χριστιανισμός 06/2005

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Να κηρύξουμε τον Χριστιανισμό


Όλος ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει τι διδάσκει ο χριστιανισμός. Όχι τι διδάσκει το κάθε δόγμα και τι λέει το καταστατικό της κάθε εκκλησίας, αλλά τι λέει το Ευαγγέλιο μέσα στο οποίο είναι όλες οι διδασκαλίες του χριστιανισμού και όλοι οι τρόποι λατρείας που ανήκουν στο Θεό και Πατέρα, στον Υιό του Ιησού Χριστού και στο ʼΑγιο Πνεύμα.

Περισσότερα...

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό