Η καλή αγγελία, το Ευαγγέλιο, δόθηκε πρώτα στην παρθένο Μαρία, όταν ο αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάστηκε και της είπε: «Χαίρε κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου. Ευλογημένη σύ εν γυναιξί.» (Λουκάς α΄:28).

Η Μαρία ταράχτηκε διότι κατάλαβε ότι αυτό ήταν μήνυμα από το Θεό. Ο Γαβριήλ όμως την καθησύχασε: «Μη φοβού Μαριάμ, διότι εύρες χάριν παρά τω Θεώ. Και ιδού θέλεις συλλάβει εν γαστρί και θέλεις γεννήσει υιόν και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιησούν.»
Η Μαρία η παρθένος, που ήταν αρραβωνιασμένη, ρώτησε: «Πώς θέλει είσθαι τούτο επειδή άνδρα δεν γνωρίζω;» Ο άγγελος Γαβριήλ της δίνει την πιο εξαιρετική αγγελία: «Πνεύμα Άγιον θέλει επέλθει επί σε και δύναμις του Υψίστου θέλει σε επισκιάσει, διά τούτο το γεννώμενον εκ σου άγιον, θέλει ονομασθή, Υιός Θεού.» (Λουκάς α΄:29-34).
Το Ευαγγέλιο ήλθε στον κόσμο μας. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι η πιο καλή αγγελία, που θα μπορούσε να εξαγγελθεί. Εκπληρώνεται η προφητεία του Ησαΐα που είναι εξαιρετική και δύσκολη, ότι η παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει (Ησαΐας β΄:23).
Η γέννηση του Σωτήρα Ιησού Χριστού έγινε με ένα μοναδικό θαύμα. Ο Υιός και Λόγος του Θεού, έπρεπε να λάβει δούλου μορφή δια της ενσαρκώσεως, μ’ ένα μοναδικό θαύμα. Ήλθε στον κόσμο μας δια της ενεργείας του Αγίου Πνεύματος και αποδείχθηκε Υιός Θεού εν δυνάμει.
Ο Πατέρας Θεός παρακολουθούσε την πορεία του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού και όταν βαπτιζόταν στον Ιορδάνη ακούστηκε η φωνή Του: «Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός εις τον οποίον ευηρεστήθην».
Ο Ιωάννης μαρτύρησε για τον Ιησού Χριστό ότι Αυτός θα βαπτίσει «εν Πνεύματι Αγίω και πυρί» (Ματθ. γ΄).
Οι απόστολοι μαρτύρησαν μέχρι θανάτου, σαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού. Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο μας από τον ουρανό και έφερε το αιώνιο Ευαγγέλιο της Σωτηρίας το οποίο κηρύττεται σε όλο τον κόσμο. Πλήθος ανθρώπων το δέχεται γιατί είναι η καλύτερη αγγελία.

Λεωνίδας Φέγγος εφημ. "Χριστιανισμός" 03/2008

 

 

Διαβάστε επίσης...

Πάντων το τέλος επλησίασε

 

Σε λίγο όλα θα έχουν τελειώσει. Ακόμη και αυτοί που δε γνωρίζουν το Λόγο του Θεού, βλέπουν ότι η ανθρωπότητα δεν έχει πλέον μέλλον. Πολύ περισσότερο οι άνθρωποι του Θεού, αυτοί που γνωρίζουν το Χριστό και την αλήθεια, καταλαβαίνουν ότι τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει. Σήμερα εκπληρώνεται ο λόγος του Ιησού Χριστού ο οποίος έλεγε: «Οι άνθρωποι θέλουσι αποψυχεί εκ του φόβου και της προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένη», (Λουκάς καʼ 26). Και βέβαια ο Ιησούς Χριστός αναφερόταν στις έσχατες ημέρες, τις οποίες εμείς σήμερα διερχόμαστε. 

Περισσότερα...

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό