Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε, αφού Τον σταύρωσαν οι άρχοντες του λαού Ισραήλ, για να πάψει να μιλάει και να λέει την αλήθεια του Ευαγγελίου, μια και αυτοί θεωρούσαν σαν μόνη αλήθεια το νόμο του Μωυσή και τη θρησκεία τους την πιο αρχαία και μοναδική.

Ο Μωυσής ήταν ένας μεγάλος προφήτης και πιστός στο Θεό, αλλά δεν ήταν ο Υιός του Θεού του ζώντος. Ο νόμος του Μωυσή αποκάλυπτε την ύπαρξη του Μόνου και αληθινού Θεού, αλλά δεν μπορούσε να οδηγήσει κανένα στη σωτηρία και τη λύτρωση.

Ο Ιησούς Χριστός ο Υιός και Λόγος του Θεού έλαβε δούλου μορφή δια της Παρθένου Μαρίας και αφού κήρυξε τον αληθινό Λόγο του Θεού, το Ευαγγέλιο, παρεδόθη στον σταυρικό θάνατο δια του Οποίου έλαβαν εξιλέωση και Σωτηρία δισεκατομμύρια ψυχές που Τον πίστεψαν και Τον επικαλέσθηκαν. Την τρίτη ημέρα αναστήθηκε και φανερώθηκε στους μαθητές Του και έμεινε μαζί τους σαράντα ημέρες «λέγων τα περί της βασιλείας του Θεού», Πράξεις α:3. Στη συνέχεια «βλεπόντων αυτών ανελήφθη και νεφέλη υπέλαβε αυτόν από των οφθαλμών αυτών» (Πράξεις α:9), και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού». Μάρκος ιστ:19

Πέρασαν από τότε 1970 χρόνια και ο χριστιανισμός προχωρεί και προοδεύει επάνω στον πλανήτη μας. Σε 224 χώρες κηρύττεται το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού εν μέσω μιας ασύστολης προπαγάνδας υπέρ της απιστίας, του πανσεξουαλισμού και της άρνησης του Ιησού Χριστού. Εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα ακολουθούν και κηρύττουν το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο για να εκπληρωθεί αυτό που είπε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, όταν έλεγε τα σημεία των εσχάτων ημερών. «Και θέλει κηρυχθή τούτο το Ευαγγέλιο της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη προς μαρτυρίαν εις πάντα τα έθνη και τότε θέλει ελθεί το τέλος». Ματθαίος κδ:14

Το Ευαγγέλιο και κηρύττεται σε όλο τον κόσμο και συνεχώς γίνεται αποδεκτό από χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα. Η κυκλοφορία του σαν βιβλίο, είναι εκτός κάθε συναγωνισμού. Εκατομμύρια αντίτυπα τυπώνονται κάθε χρόνο και γίνονται ανάρπαστα. Ξέρετε γιατί; Διότι ο Χριστός ζει. Ο Ιησούς Χριστός δε ζει στις μνήμες μας και στις καρδιές μας μόνο σαν ανάμνηση, αλλά ζει και μεσιτεύει υπέρ ημών εκ δεξιών του Πατρός.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να Τον βρει και να Τον παρακαλέσει να του φανερωθεί και να του μιλήσει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πεισθεί ότι είναι Αναστημένος, Ζωντανός και Αληθινός.

Μην ψάχνεις να βρεις επιχειρήματα για να αντικρούσεις τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους οι οποίοι είπαν ότι «οι μαθηταί του ελθόντες δια νυκτός έκλεψαν το σώμα αυτού».

Ούτε να στενοχωριέσαι όταν οι Ηρωδιανοί λένε ότι δεν είχε πεθάνει αλλά είχε λιποθυμήσει, ούτε να δίνεις σημασία στους μηδενιστές και τροπαιούχους της απελπισίας όταν λένε ότι ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρξε ποτέ. Αυτοί έχουν διαλέξει το δρόμο τους και με πείσμα κλείνουν τα μάτια τους για να μη βλέπουν το φως. Αγαπούν το σκοτάδι και χώνονται σαν τους τυφλοπόντικες στις υπόγειες στοές που έφτιαξαν για να φωλιάζουν. Τι να το κάνουν το φως, αφού δε βλέπουν έτσι κι αλλιώς;

Ο Χριστός όμως είναι ανεστημένος, ζωντανός και αληθινός και φωνάζει σε κάθε ειλικρινή άνθρωπο. «Αιτείτε και θέλει σας δοθή, ζητείτε και θέλετε ευρεί, κρούετε και θέλει σας ανοιχθή», Ματθαίος ζ:7. Τι πιο απλό από αυτό που μας λέει ο αληθινός Κύριός και ποιμένας των ψυχών και σωμάτων μας. «Κτύπα μου το κουδούνι και θα σου ανοίξω».

Δύσκολο είναι να πας στο δωμάτιό σου να υψώσεις την ψυχή σου και τα μάτια σου στον ουρανό και να πεις, «Χριστέ μου αν είσαι αληθινός, ανεστημένος και ζωντανό, αποκαλύψου και σε μένα»; Ο Χριστός θα έλθει και θα σε βεβαιώσει με αναμφισβήτητα στοιχεία ότι σε άκουσε και σου απαντά. Θα σου απαντήσει ανάλογα με το χαρακτήρα σου, τη γνώση σου και τον τρόπο που εσύ θέλεις και μπορείς να πεισθείς.

 

Ποιος θα μπορούσε να πείσει το Σαύλο, το Σαούλ, που ήταν διώκτης βλάσφημος και υβριστής, να πιστέψει στο Χριστό και να γίνει απόστολος του Ευαγγελίου και υπέρμαχος της αναστάσεώς Του. Έτσι έγραφε στους Κορινθίους: «Αλλ’ εάν ο Χριστός δεν ανέστη ματαία η πίστις σας, έτι είσθε εν ταις αμαρτίαις υμών». Α’ Κορινθίους ιε:17  

Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε και είναι αληθινός και ζωντανός έτοιμος να έλθει πάλι στη γη για να ιδρύσει τη βασιλεία Του.

Χριστιανισμός 04/2004

 

 

Διαβάστε επίσης...

Πάρε την μεγάλη απόφαση

Στην διάρκεια της ζωής του επάνω στον κόσμο αυτό, ο άνθρωπος καλείται να πάρει αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον του. Σ’ αυτό συμβάλλουν πολλές φορές και αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται στο περιβάλλον του, γύρω του, αυτοί που τον αγαπούν και ενδιαφέρονται γι’ αυτόν, ή και ακόμα αυτοί οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν από την απόφαση του άλλου.

Περισσότερα...

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό